Anixi Au Pair

 

ANASTASIA I USA

”Det bästa med att vara au pair var möjligheten att få uppleva vardagen i ett annat land.”

Anastasia-au-pair-i-USA
Vad har varit det bästa med att vara au pair?

Det bästa med att vara au pair var möjligheten att få uppleva vardagen i ett annat land. Speciellt i ett icke Europeiskt land. Att leva i ett annat land i två år gör att du verkligen lär känna landet och får en bild av hur det är att bo där. Dessutom har man fördelen av att man kan vara ”turist” på fritiden med allt vad det har att erbjuda; världsberömda byggnader, cafeer, resturanger etc. Att få gå på ett amerikanskt college var också en upplevelse. Det är ett bra sätt att bygga på dina studier och att träffa internationella och amerikanska studenter på. Sist men inte minst sättet på vilket du blir välkomnad in i en familj och den kärleken man får inte minst av barnen.

Varför valde du att bli au pair?

När jag började plugga efter gymnasiet åkte jag varje år till olika länder på semester. Jag älskade känslan av att se olika platser och kulturer om än bara på semester. USA var den ultimata resan för mig eftersom mina studier har att göra med det engelska språket. Jag fick chansen att leva den amerikanska livstilen till fullo (för vi är ju ganska amerikaniserade i Europa). Att få uppleva allt det här samtidigt som jag tog hand om barn var en dröm som gick i uppfyllelse.

Räckte lönen?

Lönen är mer än tillräckligt att leva på. Bara du inte blir alltför shoppinggalen i något av de många ”mallsen”.

Vad läste du för kurser?

Mitt första år pluggade jag världslitteratur och sociologi och det andra året TOEFL (Engelska) och filmvetenskap.

Vad skulle du vilja säga till blivande au pairer?

Ta tid på dig att hitta rätt familj. Känn efter så att det finns kemi emellan er. Man kan aldrig vara säker men det är ett bra första steg. Ta reda på vad staden har att erbjuda, studiemöjligheter, nöjen, aktiviteter etc. Kom ihåg att det är ett jobb och inte bara nöje (fast du kommer att ha mycket kul!). Värdfamiljen lämnar sina barn i dina händer. Go for it och gör det bästa av varje dag!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Kontakta oss

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!