Farm Stay Irland

Praktik med hästar, andra djur, jordbruk eller turism på Irland

Läser du djurvård, hästhållning, något inom lantbruk eller turism? Med Farmstay Irland har du möjlighet att göra din praktik utomlands.  Det passar också dig som är klar med skolan eller ska börja studera och vill uppleva något nytt. Här har du möjligheten att förbättra din engelska, lära dig mer och njuta av Irlands vackra natur och hjälpsamma invånare.

Praktik med hästar, andra djur, jordbruk eller turism på Irland

Läser du djurvård, hästhållning, något inom lantbruk eller turism? Med Farmstay Irland har du möjlighet att göra din praktik utomlands.  Det passar också dig som är klar med skolan eller ska börja studera och vill uppleva något nytt. Här har du möjligheten att förbättra din engelska, lära dig mer och njuta av Irlands vackra natur och hjälpsamma invånare.

TAGGAD PÅ ATT JOBBA PÅ IRLAND?

anixi-farm-stay-ireland-at-a-glance

Typer av placeringar

Horse farm (jobba med hästar):

anixi-farm-stay-ireland.Horse-farmjpg

Dairy farm (mjölkgård):

anixi-irland-farm-stay-mjölkgård

Mixed farm (olika slags djur):

anixi-farm-stay-ireland-at-a-glance

Landscaping & Gardening (landskapsarkitektur & trädgård):

anixi-farm-stay-ireland-landskapsarkitektur--trädgård

Agritourism (endast maj-september):

anixi-farm-stay-ireland-landsortsmiljö

anixi-farm-stay-ireland-friends-nature

Ditt boende på gården

På din praktikplats ingår alltid mat och husrum. Beroende på gården och hur mycket plats de har kommer du antingen att ha ditt eget rum eller dela med en annan deltagare. Teamet på Irland har besökt familjen och själva sett rummet där du ska bo. För det är viktigt att det uppfyller alla krav.

 

Däremot är det bra att veta att husen på Irland skiljer sig väldigt mycket från våra svenska. Så förvänta dig att bo ganska enkelt + att det blir ganska kallt inomhus. Irländare går även in med skor i hemmen vilket gör att det inte är lika rent som vi är vana vid här på golven. Men även det här är ju faktikst en del av det kulturella utbytet. Om allt är som hemma kan man ju lika gärna stanna hemma.

 

Tips är att packa ner tofflor och mysiga varma kläder man kan ha inomhus.

Kostnad och förmåner

Programavgift Farmstay Irland

 • 4-11 veckor: 8 800kr
 • 12+ veckor: 9.800 kr

 

ALLT DET HÄR INGÅR:

Före avresa: 

 • Hjälp med ansökan
 • Placering på en gård (Du får själv välja om du vill acceptera ett erbjudande eller inte)
 • Personlig kontaktperson hos Anixi
 • Hjälp med alla förberedelser innan avfärd
 • Kontaktlista till andra deltagare samt ev. samordning av flygresa där det är möjligt
 • Förberedelsemöte innan avresa
 • Planering av din resa till värdfamiljen eller annat boende

På plats:

 • Personlig kontaktperson på Irland som även finns där för dig under hela din vistelse
 • Samtal varje vecka från din personliga kontaktperson på Irland
 • Mat och husrum
 • Veckopeng på 100 euro (För placeringar på 12 eller mer veckor, under 12 veckor har ingen fickpeng utan endast mat och husrum)
 • Kontakt med andra deltagare
 • Tips på utflyktsmål och roliga saker att se och göra på Irland

Övriga kostnader:

 • Flyg
 • Försäkring
 • Hälsointyg

Måltider

I din praktik på Irland är tre mål mat om dagen inkluderat. Oftast kommer du antagligen äta frukost själv då alla börjar på olika tider (men du får givetvis ta av maten som finns hemma) och sedan äter man oftast lunch och middag tillsammans.

 

Meddela oss om du är vegetarian, vegan eller har allergier eller andra restriktioner kring måltider så ska vi se om vi kan hitta en lämplig placering som kan tillgodose de behoven.

VILL DU SE NÅGOT HELT ANNORLUNDA SOM INTE LIGGER SÅ LÅNGT BORT? UPPLEV IRLANDS VACKRA NATUR, FASCINERANDE LANDSKAP OCH TREVLIGA VÄLKOMNANDE BEFOLKNING.

Vill du att vi ringer dig?

Fyll i ditt namn och nummer nedan så ringer vi upp dig så snart vi kan.

Genom att kryssa i rutan och skicka in det här formuläret intygar jag att jag har läst, godkänt och samtycker till Anixi:s integritetspolicy.

Trending Now

       

17/6 Ellen ansökte just om att bli Au Pair i Nya Zeeland. Är det här något du också skulle vilja göra?

       
       

16/6 Alice ansökte just om att bli Au Pair i Frankrike. Är det här något du också skulle vilja göra?

       
       

16/6 Astrid ansökte just om att bli Au Pair i Frankrike. Är det här något du också skulle vilja göra?

       
       

15/6 Josefin ansökte just om att bli Au Pair i Frankrike. Är det här något du också skulle vilja göra?

       

Vanliga frågor

Hur lång tid är den minsta tiden jag kan vara iväg?

Du bestämmer själv hur länge du vill vara iväg och du kan närsomhelst avbryta din vistelse. Visumet till Australien och Nya Zeeland är giltigt i 12 månader men många stannar tex. 6 månader. Det är helt enkelt upp till dig hur länge du vill vara iväg.

Varför ska jag välja att åka med Anixi?

Det finns flera goda skäl till att välja att åka med oss men det här tycker vi är det mest väsentliga.

 • Vi erbjuder stöd och personlig coachning under hela din utlandsvistelse. Anledningen till att man väljer att åka via en organisation är ju att man vill ha stöd och det garanterar vi att du kommer att ha genom oss. Varje deltagare har alltid en personlig kontaktperson som finns där för dig under hela din vistelse. Vi försöker göra allt det där som vi önskar att någon gjort för oss när vi åkte.
 • Förberedelser innan du åker iväg. Vi hjälper till med ALLT. Vi tror och vet genom egen erfarenhet att ju mer du vet innan du åker desto lättare är det på plats.
  Till de länder där visum behövs hjälper vi dig att ansöka (inte bara med instruktioner utan vi gör visumansökan tillsammans med dig).
 • Förmånligt pris! Vi har ett av marknadens mest förmånliga pris utan att vi drar ner på servicen. Det är bara att jämföra.
 • Vi på Anixi har alla själva erfarenhet av att både bo, arbeta och studera utomlands. Sedan finns det såklart en hel del andra saker som också är bra med Anixi. Att vi tex är certifierade Australien-specialister.

Kan jag ansöka med en kompis?

Javisst går det bra! Meddela bara i ansökan att ni är vänner så ordnar vi det.

Hur långt i förväg bör jag ansöka?

Det är alltid bra att vara ute i god tid för att veta att det finns platser kvar men vi behöver ha din ansökan minst 4 veckor innan tänkt avresa.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig till Australien?

Det finns ett krav ifrån Australiska myndigheter att du har med dig minst 5000 AUD (ca 35 000SEK).

Sedan är det alltid bra att fundera över. Vad vill jag göra i Australien? Hur mycket vill jag resa? Så att man kan göra en budget som passar. Hellre ha med sig lite för mycket pengar än tvärtom.

Får jag kontakt med andra innan avresa?

Självklart! Veckan innan avresa skapas en WhatsApp grupp där ni som ska på samma ”tour” kan ha kontakt med varandra. Finns det andra ifrån Sverige på samma resa får ni kontakt ännu tidigare för att eventuellt även samordna er resa till Australien.

Hur hittar jag jobb?

Med vår hjälp! I Australien kommer vår partner att hjälpa dig att komma igång med jobb-sökandet. Det finns många olika slags jobb inom tex service, byggbranchen, jobba på gård m.fl De gör även utskick varje vecka via epost med nya jobb som dykt upp.

De flest working holiday makers landar sitt första jobb 2-3 veckor efter inresa.

Vad är Medicare?

Medicare är en sjukvårdsplan från australiska myndigheter där bara ett fåtal länder däribland Sverige ingår. Det gör att man har rätt till sjukvård för ett rabatterat pris och ibland helt gratis.

Måste jag ha försäkring?

Det är viktigt att du är försäkrad under tiden du är iväg och dessutom är det något som australiska myndigheter kräver. Det finns flera olika slags försäkringsbolag att välja bland och det bästa är att fråga efter en offert så att du kan jämföra vilken som är mest fördelaktig för dig.

Vad kostar extra nätter eller att uppgradera till privat rum?

Extra natt: 330 SEK /natt

Uppgradera till privat rum: 830 SEK/natt

OBS! Det går inte att uppgradera till privat rum på Surf Camp där vi bor en natt under vår Road Trip (Sydney start).

TAGGAD PÅ ATT JOBBA PÅ IRLAND?

Är du trött på rutiner och vill se nya vyer? Dags att dra på äventyr till Irland!

Anixi-farm-stay-irland-countryside

anixi-farm-stay-ireland-friends-nature

Typer av placeringar

Jobba med hästar

Irland är ett mecka inom hästindustrin. Titta bara på närmsta ridskola hur många av hästarna som kommer från Irland. Gillar du hästar är det här – the place to be!

 

Vad finns det för slags placeringar?

Här hittar du allt från elithästar inom galoppsporten, fina stuterier & charmiga ponnyer. Det kan vara allt från stora hästgårdar/stuterier till ridskolor eller familjegårdar som tränar och föder upp hästar.  Det finns även praktikplatser inom show jumping om du är intresserad av det.

 

Arbetsuppgifter:

På den här praktikplatsen fungerar du som en allt-i-allo i stallet. Arbetsuppgifter kan vara allt från att mocka, sopa i stallet, rykta hästar, assistera vid events/tävlingar/ridlektioner med mera.

För att kunna bli placerad på en hästgård måste du ha erfarenhet av hästar sedan tidigare. Vi behöver också ha in en video av dig när du rider då det är viktigt att se vilken nivå du ligger på och vilka typer av hästar du skulle kunna hantera och hjälpa till med.

anixi-farm-stay-ireland-at-a-glance

MJÖLKGÅRD

Visste du att på Irland bor det fler kor än människor? 7,5 miljoner kor bor på denna gröna härliga ö med bara 5 miljoner (mänskliga) invånare. Irländska mejeriprodukter kända över hela världen för dess fina kvalité. Landets sköna klimat tillåter att korna kan vara ute och beta i princip året om. Inte så konstigt att smöret och mjölken här smakar så gott!

Typ av gård & arbetsuppgifter

Storleken på gårdarna kan variera mellan 50-500 kor och typiska arbetsuppgifter är att mjölka kor, hjälpa till vid kalvningar (på våren), köra traktor, hålla rent på gården med mera.

Mixed farm

På den här typen av gård kan det vara många olika slags arbetsuppgifter men ofta är fokus antingen på mejeri-produkter eller fåruppfödning.

Här kan du lära dig att köra traktor, lära dig mer om odling och hjälpa till med de olika djuren på gården.

Landskapsarkitektur & trädgård

Här får du lära dig mer om hur man planerar en trädgård. Kanske får du vara med och skapa en örtträdgård eller arrangera en rosenträdgård vid ett hotell?

Arbetuppgifter kan bestå av att trimma häckar, klippa gräs, plocka ogräs med mera.

Turism i landsortsmiljö

Det är vanligt att gårdar på Irland också har övernattningar för turister för att dryga ut kassan lite. Här har du chansen att hjälpa till inom turist-sektorn och placeringar är möjliga under sommaren (maj-september).

Typiska arbetsuppgifter är att hjälpa till att checka in gäster, laga och servera frukost, städa rummen, ta bokningar med mera. Det finns även placeringar knytna till cookery schools (matlagningskurser). Perfekt för dig som studerar turism eller vill sikta på en karrär inom matlagning.

Låt äventyret börja

Programavgift Farmstay Irland

 

 • 4-11 veckor: 8 800kr
 • 12+ veckor: 9.800 kr

 

ALLT DET HÄR INGÅR:

 

Före avresa: 

 • Hjälp med ansökan
 • Placering på en gård (Du får själv välja om du vill acceptera ett erbjudande eller inte)
 • Personlig kontaktperson hos Anixi
 • Hjälp med alla förberedelser innan avfärd
 • Kontaktlista till andra deltagare samt ev. samordning av flygresa där det är möjligt
 • Förberedelsemöte innan avresa
 • Planering av din resa till värdfamiljen eller annat boende

 

På plats:

 • Personlig kontaktperson på Irland som även finns där för dig under hela din vistelse
 • Samtal varje vecka från din personliga kontaktperson på Irland
 • Mat och husrum
 • Veckopeng på 100 euro (För placeringar på 12 eller mer veckor, under 12 veckor har ingen fickpeng utan endast mat och husrum)
 • Kontakt med andra deltagare
 • Tips på utflyktsmål och roliga saker att se och göra på Irland

 

Övriga kostnader:

 • Flyg
 • Försäkring
 • Hälsointyg

På din praktikplats ingår alltid mat och husrum. Beroende på gården och hur mycket plats de har kommer du antingen att ha ditt eget rum eller dela med en annan deltagare. Teamet på Irland har besökt familjen och själva sett rummet där du ska bo. För det är viktigt att det uppfyller alla krav.   

 

Däremot är det bra att veta att husen på Irland skiljer sig väldigt mycket från våra svenska. Så förvänta dig att bo ganska enkelt + att det blir ganska kallt inomhus. Irländare går även in med skor i hemmen vilket gör att det inte är lika rent som vi är vana vid här på golven. Men även det här är ju faktikst en del av det kulturella utbytet. Om allt är som hemma kan man ju lika gärna stanna hemma.  

 

Tips är att packa ner tofflor och mysiga varma kläder man kan ha inomhus.  

 I din praktik på Irland är tre mål mat om dagen är inkluderat. Oftast kommer du antagligen äta frukost själv då alla börjar på olika tider (men du får givetvis ta av maten som finns hemma) och sedan äter man oftast lunch och middag tillsammans.  

 

Meddela oss om du är vegetarian, vegan eller har allergier eller andra restriktioner kring måltider så ska vi se om vi kan hitta en lämplig placering som kan tillgodose de behoven.  

Vill du att vi ringer dig?

Fyll i ditt namn och nummer nedan så ringer vi upp dig så snart vi kan.

Genom att kryssa i rutan och skicka in det här formuläret intygar jag att jag har läst, godkänt och samtycker till Anixi:s integritetspolicy.

Trending Now

       

16/6 Astrid ansökte just om att bli Au Pair i Frankrike. Är det här något du också skulle vilja göra?

       
       

16/6 Alice ansökte just om att bli Au Pair i Frankrike. Är det här något du också skulle vilja göra?

       
       

17/6 Ellen ansökte just om att bli Au Pair i Nya Zeeland. Är det här något du också skulle vilja göra?

       
       

15/6 Josefin ansökte just om att bli Au Pair i Frankrike. Är det här något du också skulle vilja göra?

       

Vanliga frågor

Hur lång tid är den minsta tiden jag kan vara iväg?

Du bestämmer själv hur länge du vill vara iväg och du kan närsomhelst avbryta din vistelse. Visumet till Australien och Nya Zeeland är giltigt i 12 månader men många stannar tex. 6 månader. Det är helt enkelt upp till dig hur länge du vill vara iväg.

Varför ska jag välja att åka med Anixi?

Det finns flera goda skäl till att välja att åka med oss men det här tycker vi är det mest väsentliga.

Vi erbjuder stöd och personlig coachning under hela din utlandsvistelse.

Anledningen till att man väljer att åka via en organisation är ju att man vill ha stöd och det garanterar vi att du kommer att ha genom oss. Varje deltagare har alltid en personlig kontaktperson som finns där för dig under hela din vistelse. Vi försöker göra allt det där som vi önskar att någon gjort för oss när vi åkte.

Förberedelser innan du åker iväg.

Vi hjälper till med ALLT. Vi tror och vet genom egen erfarenhet att ju mer du vet innan du åker desto lättare är det på plats. Till de länder där visum behövs hjälper vi dig att ansöka (inte bara med instruktioner utan vi gör visumansökan tillsammans med dig).

Förmånligt pris & god service

Vi har ett av marknadens mest förmånliga pris utan att vi drar ner på servicen. Det är bara att jämföra.

Vi på Anixi har alla själva erfarenhet av att både bo, arbeta och studera utomlands. 

Sedan finns det såklart en hel del andra saker som också är bra med Anixi. Att vi tex är certifierade Australien-specialister.

Kan jag ansöka med en kompis?

Javisst går det bra! Meddela bara i ansökan att ni är vänner så ordnar vi det. 

Hur långt i förväg bör jag ansöka?

Det är alltid bra att vara ute i god tid för att veta att det finns platser kvar men vi behöver ha din ansökan minst 4 veckor innan tänkt avresa.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig till Australien?

Det finns ett krav ifrån Australiska myndigheter att du har med dig minst 5000 AUD (ca 35 000SEK) och 4200 NZD (ca 31 000 SEK) till Nya Zeeland. Till Irland är det bra att ha med sig fickpengar speciellt om man ska vara under 12 veckor eftersom du då inte har någon lön.

Sedan är det alltid bra att fundera över. Vad vill jag göra i när jag är iväg? Hur mycket vill jag resa? Så att man kan göra en budget som passar. Hellre ha med sig lite för mycket pengar än tvärtom.

Får jag kontakt med andra innan avresa?

Självklart! En av orskaerna till att mna vill åka via en organisation är att lära känna andra deltagare.

Australien: Veckan innan avresa skapas en WhatsApp grupp där ni som ska på samma ”tour” kan ha kontakt med varandra. Finns det andra ifrån Sverige på samma resa får ni kontakt ännu tidigare för att eventuellt även samordna er resa till Australien.

Nya Zeeland: Ni har ett online-möte med hela gruppen innan avresa. Om det finns andra svenskar på samma avresa ser vi till att ni får kontakt redan i ansökningsprocessen för att eventuellt samordna er avresa.

Irland: Om det finns andra svenskar på samma avresa ser vi till att ni får kontakt redan i ansökningsprocessen för att eventuellt samordna er avresa. På plats får du också en kontaktlista med andra deltagare i din region.

Hur hittar jag jobb?

Med vår hjälp! I Australien/Nya Zeeland kommer vår partner att hjälpa dig att komma igång med jobb-sökandet. Det finns många olika slags jobb inom tex service, byggbranchen, jobba på gård m.fl De gör även utskick varje vecka via epost med nya jobb som dykt upp.

De flest working holiday makers landar sitt första jobb 2-3 veckor efter inresa.

Farmstay Irland och FarmWork Australien har du garanterat jobb. Så det är bara att åka dit och sätta igång.

Vad är Medicare?

Medicare är en sjukvårdsplan från australiska myndigheter där bara ett fåtal länder däribland Sverige ingår. Det gör att man har rätt till sjukvård för ett rabatterat pris och ibland helt gratis.

Måste jag ha försäkring?

Det är viktigt att du är försäkrad under tiden du är iväg och dessutom är det något som australiska myndigheter kräver. Det finns flera olika slags försäkringsbolag att välja bland och det bästa är att fråga efter en offert så att du kan jämföra vilken som är mest fördelaktig för dig.

 

Vad kostar extra nätter eller att uppgradera till privat rum?

Vi kan hjälpa dig att boka in extra nätter eller uppgradera till ett privat rum.

OBS! Det går inte att uppgradera till privat rum på Surf Camp där vi bor en natt under vår Road Trip (Sydney start).