Värdfamiljen jag bor hos har en son som är sju år och en dotter som är 10 månader. På vardagarna har jag två timmars lektion med sjuåringen  på morgonen och ytterligare två timmar pa kvällen.  På lördagarna gör vi någon aktivitet  tex: spenderar dagen på stranden,  simmar i poolen,  går på bio. På söndagar är jag ledig och bestiger diverse berg eller reser till närliggande städer/tempel.  Efter att ha lärt känna många au pairer i staden där jag bor vet jag nu att jag har mer fritid än alla andra au pairer, det kompenseras av att jag är bland de enda som har lektioner och inte leker. Jag har fått massor av vänner och det kommer vem som helst som kommer hit också att få. Jag har lärt känna människor från runt om i hela världen och kan nu hälsa på vänner i många olika länder om jag vill resa i framtiden. Värdfamiljen har varit jätteschyssta och snälla. Vi åker snart till Thailand på en femdagars resa och jag behöver bara betala inträde till attraktioner. Med det sagt så finns det såklart hinder. Kina har ett område där de inte är särskilt framgångsrika, det området är barnuppfostran.. Nästan alla barn får göra vad de vill och blir oerhört bortskämda, det leder till en mycket speciell kulturskillnad.

Philip au pair i Kina

Vad har varit det bästa med att vara au pair i Kina och vad har varit svårast?

Det bästa med att vara aupair i Kina är allt det nya jag har fått testa på och uppleva. Det svåraste är att hantera alla kulturella skillnader som att man måste vara väldigt öppen för att acceptera deras mindre smickrande vanor och beteenden.

 

Vad har du lärt dig genom att vara au pair?

Förutom lite kinesiska har jag även lärt mig att ignorera människor som stirrar på en/pratar om en och till och med tar kort.

 

Vilka råd skulle du vilja ge någon som funderar på att bli au pair?

Till dig som funderar på att bli aupair kan jag tipsa om att börja med några månader och förlänga på plats. I Kina kan vad som helst hända och alla rycker pa axlarna (så länge du inte skadar någon eller pratar illa om deras politik).  Så alla gör precis vad de vill och hur de vill. Om du är intresserad av Kina, är öppensinnad och redo för ett helt nytt sätt att leva, gör som jag åk till Kina!

 

Har du varit nöjd med Anixi som organisation?

Både Anixi och organisationen som tar över när man väl kommer till Kina (LoPair) har varit fantastiskt bra. Efter att ha lärt känna au pairer som rest hit med andra organisationer måste jag säga att jag hade stor tur som hittade Anixi och fick så bra villkor och massor av fritid. Jag kan verkligen uppleva Kina som jag drömde om utan att behöva jobba mig till döds med barnen.

[vc_btn title=”Instagram” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#ffffff” outline_custom_hover_text=”#000000″ size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fanixi_aupair%2F|target:_blank” css=”.vc_custom_1673167685363{border-radius: 5px !important;}”]
[vc_btn title=”Ansök nu” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#ffffff” outline_custom_hover_text=”#000000″ size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fanixi.se%2Fansok-nu%2F|target:_blank” css=”.vc_custom_1673167694581{border-radius: 5px !important;}”]
SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!