Au pair Kina

The ultimate cultural exchange!

Egentligen kan man säga att au pair i Kina mer liknar att vara en privat engelsklärare än en ordinär au pair. Ditt största ansvar blir också att interagera med barnet (barnen) på engelska. Därför passar arbetsuppgifterna dig som kan prata bra engelska, är nyfiken och sugen på att uppleva något helt nytt. Som au pair i Kina har du dessutom en hög status eftersom européer har ett gott anseende.

The ultimate cultural exchange!

Egentligen kan man säga att au pair i Kina mer liknar att vara en privat engelsklärare än en ordinär au pair. Ditt största ansvar blir också att interagera med barnet (barnen) på engelska. Därför passar arbetsuppgifterna dig som kan prata bra engelska, är nyfiken och sugen på att uppleva något helt nytt. Som au pair i Kina har du dessutom en hög status eftersom européer har ett gott anseende.

Are you ready for the adventure of a lifetime?

Att resa ger dig nya perspektiv och du får nya insikter om vad du vill göra i framtiden. Våga ge dig ut på nya äventyr. Anixi finns vid din sida varje steg på vägen.

Are you ready for the adventure of a lifetime?

Anixi-au-pair-formedling

anixi-au-pair-kina-at-a-glance

matilda-au-pair-i-kina-med-anixi
 •  
 • Matilda au pair med Anixi
 • ”Anixi är en liten och familjär förmedling vilket jag bara tycker medför fördelar.”
 •  

Din lediga tid

En rolig, aktiv fritid

Du kan träffa kompisar, utforska staden, gå till gymmet, shoppa, gå på bio eller vad du nu kan tänkas vilja göra.

Kina är ett land där det gamla och nya Kina lever sida vid sida i ett samspel.

Du kan se traditionella tempel och i bakgrunden tornar moderna skyskrapor upp sig. Du hittar trendiga restauranger och köpcentrum men samtidigt även mycket seder och traditioner. Fantastiska vyer och naturupplevelser som du bara kunnat drömma om. Kina är verkligen en erfarenhet utöver det vanliga.

Så här arbetar vi på Anixi

Med Anixi har du alltid stöd

Anledningen till att man väljer att åka via en organisation är ju att man vill ha stöd under sin au pair-tid. Man vill veta att man hamnar i en bra familj, att man får hjälp om något inte fungerar som det ska, samt att man vill få kontakt med andra au pairer, för kompisar är viktigt för en rolig au pair-tid! Vi på Anixi arbetar för att du ska känna att du har just det här stödet. Därför hjälper vi till med alla praktiska förberedelser och håller kontinuerlig kontakt med dig under din au pair-tid. För en bra organisation erbjuder sina au pairer stöd i alla faser.

Betala först när du valt familj

Dessutom betalar du inget innan du har valt familj. Det finns alltså ingen ansökningsavgift utan du betalar först när du har fått det du vill ha. Så du kan ansöka utan att behöva lägga ut en massa pengar.

Förberedelsemöte innan avfärd

Vi håller även pre-departure möte innan avfärd (det är naturligtvis gratis). På mötet tar vi upp allt det där som vi önskar att någon hade sagt till oss innan vi åkte väg. Anledningen till att vi håller det här mötet är enkel: Vi tror benhårt på att ju mer du vet, desto lättare är det väl på plats. På mötet tar vi bland annat upp första hjälpen, kulturkrockar, hur man hanterar hemlängtan med mera. För vi vill att du ska känna dig både förberedd och att vi finns här för dig under hela din au pair-tid.

Våra samarbetsorganisationer

Vi väljer alltid våra samarbetspartners med största omsorg och vår samarbetspartner i Kina (LoPair) har flera års erfarenhet av att både ta emot au pairer och att skicka au pairer till andra länder. De är medlemmar i både IAPA (International Au Pair Association) och CAPA (China Au Pair Association) organisationer som arbetar med att kvalitetssäkra au pair-programmet och förmedlingar.

Genom oss på Anixi har du möjlighet att välja mellan de största kinesiska städerna bland annat Beijing, Shanghai, Hangzhou, Shenzhen,Taiyuan, Chengdu och Guangzhou. Mittens rike väntar på dig!

Arbetsuppgifter

Lära barnen engelska

Som au pair i Kina, kommer du i första hand att ta hand om värdfamiljens barn och lära dem engelska. Du kommer att ha fått lite träning i att lära ut engelska innan du anländer till din värdfamilj.  Att vara au pair är ett unikt och autentiskt sätt att uppleva Kina. Det kommer att bli det en oförglömlig tid fylld av äventyr och nya upplevelser!

Vad en gör en au pair mer?

Nedan finner du exempel på vad arbetet kan innefatta:

 • Leka med barnen.
 • Väcka barnen, göra dem redo för skolan.
 • Förbereda måltider till barnen.
 • Spela spel, pyssla med barnen.
 • Bada och byta om på barnen.
 • Lägga barnen och vara barnvakt.
 • Städa barnens rum och plocka undan efter barnen.
 • Tvätta och stryka barnens kläder

Kostnad och förmåner

Programavgift: 12 300 kr

Du betalar ingen avgift innan du har valt familj. Det finns alltså ingen ansökningsavgift utan du betalar först när du har fått det du vill ha. Så du kan ansöka utan att behöva lägga ut en massa pengar.

Allt det här ingår:

 • Flygbiljetter till och från Kina*
 • Bonus vid fullföljd vistelse (1000 CNY för 9 mån, 2000 CNY för 12 mån)
 • TESOL-kurs (Teachers of English to Speakers of Other Languages)
 • Grundläggande försäkring
 • Gratis språkkurs i Mandarin (20h i månaden)
 • 1500 CNY i månaden i fickpengar
 • 3 dagars betald semester per 3 månader
 • Personlig kontaktperson hos Anixi
 • 24h stöd från vår partner agentur under hela vistelsen
 • Mat och eget rum
 • 2 förberedande möten- både före visumansökan och avfärd
 • Två dagars all inclusive förberedelsekurs när du anländer i Kina
 • Au pair-träffar arrangerade av vår partner-organisation
 • Au pair-mentor
 • Välkomstpaket

*Returbiljett vid fullföljd vistelse.

Andra kostnader:

 • Hälsoundersökning, ca 800-1200 kr
 • Au pair visum, ca 1 580 kr
 • Polisregisterutdrag 225 kr

Bonus vid fullföljd vistelse

Bonusen gäller från 9 månader och uppåt. För 9 månader 1000 CNY  och för 12 månader är bonusen 2000 CNY.

På plats i Kina

Två dagars all-Inclusive förberedelsekurs

När du anländer till Kina möter en representant från vår kinesiska partner upp dig på flygplatsen. Sedan körs du och de andra au pairerna till ett hostel i Hangzhou där ni kommer att tillbringa de första dagarna på vår förberedelsekurs. Du kommer bo där tillsammans med de andra nyanlända au pairerna. Ni anländer på en torsdag, fredagen ägnas åt lektioner varvat med sightseeing och på lördagen kommer du och de andra au pairerna att slussas vidare till era värdfamiljer.

Välkomstpaket och aktiviteter

Du kommer också att få ett välkomstpaket med bla: Kartor, simkort, ett kort för att kunna åka kollektivt, tidning på engelska för Expats och mycket mera.Kvällsaktiviteter tillsammans med de andra au pairerna och personal från vår kinesiska partner. Kanske lär du även känna andra au pairer som kommer att bo i samma stad som du. Sightseeing i Hangzhou en av Kinas vackraste städer!
Vi letar efter dig som pratar bra engelska, gillar att jobba med barn, har en positiv attityd och som längtar efter ett oförglömligt äventyr!

Anixi-au-pair-Kina

Träffa andra deltagare och få vänner från hela världen!

au pair kina

 

Som au pair i Kina, kommer du i första hand att ta hand om värdfamiljens barn och lära dem engelska. Att vara au pair är ett unikt och autentiskt sätt att uppleva Kina. Det kommer att bli det en oförglömlig tid fylld av äventyr och nya upplevelser!


En au pairs schema och ansvar varierar beroende på familjens behov
. Au pairens uppgifter varierar också från familj till familj, nedan finner du exempel på vad arbetet kan innefatta:

 • Leka med barnen.
 • Lära barnen engelska.
 • Väcka barnen, göra dem redo för skolan.
 • Förbereda måltider till barnen.
 • Spela spel, pyssla med barnen.
 • Bada och byta om på barnen.
 • Lägga barnen och vara barnvakt.
 • Städa barnens rum och plocka undan efter barnen.
 • Tvätta och stryka barnens kläder

Mandarin-Lektioner

Som au pair i Kina ingår det i programavgiften (4,5h/vecka) en kurs i mandarin som är det största av de kinesiska språken. Kursen är utformad så att du snabbare ska komma in i den kinesiska vardagen och kunna kommunicera bättre med din värdfamilj och dina nyfunna vänner. Vår kinesiska partner  utformar kursen tillsammans med huvudläraren Jora Yang så att den ska vara så användbar, praktisk och anpassad till dina individuella behov som möjligt.

Om du inte har några förkunskaper i det kinesiska språket börjar vi från första början med lite uttal och så får du lära dig hur man använder “pinyin” (hur man översätter kinesiska tecken till våra latinska bokstäver).  Vi använder oss av ”Experiencing Chinese Series” som är den officiella kurslitteraturen för att lära ut mandarin. Det är en kurs som är gjord för du som elev ska använda språket så mycket som möjligt och den fokuserar på att lära sig tala och förstå.

 

“CULTURAL CLASSES” varje månad

Förutom mandarin-lektioner kan du även ta del av våra lektioner i kinesisk kultur. Varje månad presenteras olika ämnen som kalligrafi, taiji, lära sig att måla på kinesiskt vis, musik-lektioner med mera. De här lektionerna är till för att du ska kunna bredda din förståelse och kunskap om Kinas seder och dess kultur ytterligare på ett roligt och interaktivt sätt! Så det finns mycket att se fram emot som au pair i Kina.

 

NYHET! Nu ingår även en TESOL-kurs

Som au pair i Kina är ditt huvudsakliga jobb att lära barnen engelska. Därför ingår det numera en TESOL-kurs (Teachers of English to Speakers of Other Languages)  i programavgiften. Det är en perfekt start för att få tips, inspiration och idéer om hur man kan göra undervisningen både rolig och lärorik.

I programavgiften ingår en 60 timmars kurs och du kan även välja att lägga till ytterligare 60 timmar för att får ett fullständigt TESOL-certifikat på 120h (ett bevis på att du kan undervisa i engelska som är giltigt i över 90 länder världen över).

Träffa andra au pairer

Din “Local Coordinator” anordnar även lite olika happenings för au pairerna där du har chansen att lära känna de andra deltagarna. Det kan vara allt från att gå ut och äta tillsammans till att anordna resor för att du ska få se mer av Kina och dess kultur. Du kommer även att träffa de andra deltagarna på dina mandarin-lektioner och på “cultural class”. Du kan träffa kompisar, utforska staden, gå till gymmet, shoppa, gå på bio eller vad du nu kan tänkas vilja göra.

Kina är ett spännande land

Kina är ett land där det gamla och nya Kina lever sida vid sida i ett samspel. Du kan se traditionella tempel och i bakgrunden tornar moderna skyskrapor upp sig. Du hittar trendiga restauranger och köpcentrum men samtidigt även mycket seder och traditioner. Fantastiska vyer och naturupplevelser som du bara kunnat drömma om. Kina är verkligen en erfarenhet utöver det vanliga.

PROGRAMAVGIFT:
12 300 kr

Du betalar ingen avgift innan du har valt familj. Det finns alltså ingen ansökningsavgift utan du betalar först när du har fått det du vill ha. Så du kan ansöka utan att behöva lägga ut en massa pengar.

 

ALLT DET HÄR INGÅR I PROGRAMAVGIFTEN:

 • Flygbiljetter till och från Kina*
 • Bonus vid fullföljd vistelse (1000 CNY för 9 mån, 2000 CNY för 12 mån)
 • TESOL-kurs (Teachers of English to Speakers of Other Languages)
 • Grundläggande försäkring
 • Gratis språkkurs i Mandarin (20h i månaden)
 • 1500 CNY i månaden i fickpengar
 • 3 dagars betald semester per 3 månader
 • Personlig kontaktperson hos Anixi
 • 24h stöd från vår partner agentur under hela vistelsen
 • Mat och eget rum
 • 2 förberedande möten- både före visumansökan och avfärd
 • Två dagars all inclusive förberedelsekurs när du anländer i Kina
 • Au pair-träffar arrangerade av vår partner-organisation
 • Au pair-mentor
 • Välkomstpaket

*Returbiljett vid fullföljd vistelse.

 

ÖVRIGA KOSTNADER:

 • Hälsoundersökning, ca 800-1200 kr
 • Au pair visum, ca 1 580 kr
 • Polisregisterutdrag 225 kr

 

BONUS VID FULLFÖLJD VISTELSE

Bonusen gäller från 9 månader och uppåt. För 9 månader 1000 CNY  och för 12 månader är bonusen 2000 CNY.

Med Anixi har du alltid stöd

Anledningen till att man väljer att åka via en organisation är ju att man vill ha stöd under sin au pair-tid. Man vill veta att man hamnar i en bra familj, att man får hjälp om något inte fungerar som det ska, samt att man vill få kontakt med andra au pairer, för kompisar är viktigt för en rolig au pair-tid! Vi på Anixi arbetar för att du ska känna att du har just det här stödet. Därför hjälper vi till med alla praktiska förberedelser och håller kontinuerlig kontakt med dig under din au pair-tid. För en bra organisation erbjuder sina au pairer stöd i alla faser.

 

Betala först när du valt familj

Dessutom betalar du inget innan du har valt familj. Det finns alltså ingen ansökningsavgift utan du betalar först när du har fått det du vill ha. Så du kan ansöka utan att behöva lägga ut en massa pengar.

 

Vi förbereder dig väl

Vi håller även pre-departure möte innan avfärd (det är naturligtvis gratis). På mötet tar vi upp allt det där som vi önskar att någon hade sagt till oss innan vi åkte väg. Anledningen till att vi håller det här mötet är enkel: Vi tror benhårt på att ju mer du vet, desto lättare är det väl på plats. På mötet tar vi bland annat upp första hjälpen, kulturkrockar, hur man hanterar hemlängtan med mera. För vi vill att du ska känna dig både förberedd och att vi finns här för dig under hela din au pair-tid.

 

Vi väljer alltid våra samarbetspartners med största omsorg

Vår samarbetspartner i Kina (LoPair) har flera års erfarenhet av att både ta emot au pairer och att skicka au pairer till andra länder. De är medlemmar i både IAPA (International Au Pair Association) och CAPA (China Au Pair Association) organisationer som arbetar med att kvalitetssäkra au pair-programmet och förmedlingar.

Genom oss på Anixi har du möjlighet att välja mellan de största kinesiska städerna bland annat Beijing, Shanghai, Hangzhou, Shenzhen,Taiyuan, Chengdu och Guangzhou. Mittens rike väntar på dig!

anixi-au-pair-kina-at-a-glance
anixi-au-pair-kina-requirements

Anixi-au-pair-Kina

Träffa andra deltagare och få vänner från hela världen!

Två dagars ALL-INCLUSIVE FÖRBEREDELSEKURS
När du anländer till Kina möter en representant från vår kinesiska partner upp dig på flygplatsen. Sedan körs du och de andra au pairerna till ett hostel i Hangzhou där ni kommer att tillbringa de första dagarna på vår förberedelsekurs. Du anländer på en torsdag, på fredagen varvas lektioner med sightseeing och på lördagen kommer du och de andra au pairerna att slussas vidare till era värdfamiljer.

 • Hur man hanterar hemlängtan och kulturella skillnader
 • Kinesiska värdfamiljer
 • Utbildning i hur man tar hand om barn
 • TESOL-kurs (Teachers of English to Speakers of Other Languages)
 • Användbara tips för att bo leva och bo i Kina
 • Introduktionskurs i mandarin

 

Du kommer också att få ett välkomstpaket med bla: Kartor, simkort, ett kort för att kunna åka kollektivt, tidning på engelska för Expats och mycket mera.

Kvällsaktiviteter tillsammans med de andra au pairerna och personal från vår kinesiska partner.

Sightseeing i Hangzhou en av Kinas vackraste städer!

Kanske lär du även känna andra au pairer som kommer att bo i samma stad som du.

anixi au-pair-kina
anixi-au-pair-kina-4

TRÄFFA DINA AU PAIR – MENTORER
Eftersom Kina är ett land som är skiljer sig något från västvärlden, får du även hjälp av våra au pair-mentorer. De finns där för att assistera och guida dig genom de kulturella skillnaderna under hela din vistelse.

Efter din 2-dagars förberedelse-kurs slussas du och de andra au pairerna vidare till era respektive värdfamiljer. Det sker med flyg, buss eller att de kommer till vår kinesiska partners huvudkontor för att hämta upp dig beroende på vart i Kina du ska vara au pair. Vid ankomsten till din värdstad (om det inte är Hangzhou) möter din värdfamilj upp på flygplatsen/stationen tillsammans med en representant från vår kinesiska partner. Det här brukar vara ett mycket pirrigt, nervöst och spännande ögonblick. Sedan tar de med dig hem där du får göra dig hemmastadd i din nya miljö.

På varje ort där det finns au pairer finns det även en lokal representant. Hon kommer att möta upp dig tillsammans med din värdfamilj.  Hon finns där för att hjälpa till med alla eventuella problem, utmaningar eller kriser som våra au pairer möter-från kultur chock, till medicinska problem eller bekymmer med värdfamiljen.

Dessutom kommer du alltid att ha en personlig kontaktperson på Anixi att vända dig till som har erfarenhet av att arbeta som au pair om du skulle vilja ha assistans på svenska.

Bli au pair i tre enkla steg

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!

Anixi på Instagram

Vill du att vi ringer dig?

Fyll i ditt namn och nummer nedan så ringer vi upp dig så snart vi kan.

Genom att kryssa i rutan och skicka in det här formuläret intygar jag att jag har läst, godkänt och samtycker till Anixi:s integritetspolicy.

 Vi är certifierade 

Vi är medlemmar i IAPA (International Au Pair Association)

Vill du att vi ringer dig?

Fyll i ditt namn och nummer nedan så ringer vi upp dig så snart vi kan.

Genom att kryssa i rutan och skicka in det här formuläret intygar jag att jag har läst, godkänt och samtycker till Anixi:s integritetspolicy.

Bli au pair i tre enkla steg

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!

Låt dig inspireras av andra au pairer

Låt dig inspireras av andra au pairer

matilda-au-pair-i-kina-med-anixi

Philip au pair i Kina

lina-au-pair-i-kina

matilda-au-pair-i-kina-med-anixi

Philip au pair i Kina

lina-au-pair-i-kina

Vanliga frågor

När betalar jag programavgiften?

Den betalas till oss när du har valt din värdfamilj.  Du betalar alltså inga pengar i förskott och du binder dig inte heller till något innan du tackat ja till en familj.

Varför ska jag välja att åka med Anixi?

Det finns flera skäl till att välja att åka med oss men det här tycker vi är det mest väsentliga.

 • Vi erbjuder stöd och personlig coachning under hela din au pair tid. Anledningen till att man väljer att åka via en organisation är ju att man vill ha stöd och det garanterar vi att du kommer att ha genom oss. Varje au pair har alltid en personlig kontakt-person som finns där för dig under hela din au pair-tid. Vi försöker göra allt det där som vi önskar att någon gjort för oss när vi åkte.
 • Förberedelser innan du åker iväg. Vi hjälper till med ALLT. Vi tror och vet genom egen erfarenhet att ju mer du vet innan du åker desto lättare är det på plats. Därför får alla våra au pairer ett gratis förberedelsemöte innan avfärd och vi hjälper med alla detaljer kring din au pair-vistelse. Tex till de länder där visum behövs hjälper vi dig att ansöka (inte bara med instruktioner utan personlig hjälp).
 • Betala först när du valt familj. Vi tycker inte att man ska behöva betala innan man har fått det man vill ha. Därför betalar du inget eller förbinder dig till något innan du har valt din familj. Det är först då du betalar programavgiften. Det finns heller inga småsummor här och var som senare går upp i stora belopp. Utan vi har en avgift- programavgiften.
 • Förmånligt pris! Vi har marknadens mest förmånliga pris och du får mer genom oss än vad de flesta andra organisationerna erbjuder. Det är bara att jämföra.

Sedan finns det såklart en hel del andra saker som också är bra med Anixi. Titta gärna in under varje land vad som ingår i programavgiften (det är ganska mycket man får!).

Kan jag ansöka med en kompis?

Javisst går det bra! På flera destinationer placerar vi många au pairer i samma stad tex. London, Sydney och Paris.  Fråga oss om det landet ni är intresserade av så ska vi se vad som är möjligt.

Vanliga frågor

När betalar jag programavgiften?

Den betalas till oss när du har valt din värdfamilj.  Du betalar alltså inga pengar i förskott och du binder dig inte heller till något innan du tackat ja till en familj.

Varför ska jag välja att åka med Anixi?

Det finns flera skäl till att välja att åka med oss men det här tycker vi är det mest väsentliga.

 • Vi erbjuder stöd och personlig coachning under hela din au pair tid. Anledningen till att man väljer att åka via en organisation är ju att man vill ha stöd och det garanterar vi att du kommer att ha genom oss. Varje au pair har alltid en personlig kontakt-person som finns där för dig under hela din au pair-tid. Vi försöker göra allt det där som vi önskar att någon gjort för oss när vi åkte.
 • Förberedelser innan du åker iväg. Vi hjälper till med ALLT. Vi tror och vet genom egen erfarenhet att ju mer du vet innan du åker desto lättare är det på plats. Därför får alla våra au pairer ett gratis förberedelsemöte innan avfärd och vi hjälper med alla detaljer kring din au pair-vistelse. Tex till de länder där visum behövs hjälper vi dig att ansöka (inte bara med instruktioner utan personlig hjälp).
 • Betala först när du valt familj. Vi tycker inte att man ska behöva betala innan man har fått det man vill ha. Därför betalar du inget eller förbinder dig till något innan du har valt din familj. Det är först då du betalar programavgiften. Det finns heller inga småsummor här och var som senare går upp i stora belopp. Utan vi har en avgift- programavgiften.
 • Förmånligt pris! Vi har marknadens mest förmånliga pris och du får mer genom oss än vad de flesta andra organisationerna erbjuder. Det är bara att jämföra.

Sedan finns det såklart en hel del andra saker som också är bra med Anixi. Titta gärna in under varje land vad som ingår i programavgiften (det är ganska mycket man får!).

Kan jag ansöka med en kompis?

Javisst går det bra! På flera destinationer placerar vi många au pairer i samma stad tex. London, Sydney och Paris.  Fråga oss om det landet ni är intresserade av så ska vi se vad som är möjligt.