TALITA I PHOENIX

”Man skulle kunna tro att det är konstigt att komma till en okänd familj men det är det inte.”

Talita au pair i USA med AnixiBerätta om din värdfamilj

Hej! Mitt namn är Talita och jag är 23 år och kommer från Norge och bestämde mig för att bli au pair. Nu bor jag i Arizona i Paradise Valley hos min värdfamilj. Familjen består av två pappor Geoff och David och deras söta flickor Paige och Emma. Här bor vi alla under samma tak och vi har det superbra tillsammans. De har tagit emot mig och min kultur med öppna armar och hittills älskar jag allt med Amerika! Man skulle kunna tro att det är konstigt att komma till en okänd familj men det är det inte. Vi har en bra kemi emellan oss och de har till och med låtit mig ha en fest hemma i huset. Och jag har en bil som jag kan använda när jag vill. Ja allt med familjen har bara varit lyckat.

Kan du beskriva hur du kände dig när du satt på planet för att åka iväg?

Resan från Norge till Arizona var lång och jobbig med ett litet stopp i England. Jag var faktiskt inte så nervös förrän jag stod i tullen på flygplatsen i Phoenix. Då började jag tänka, tänk om familjen inte kommer eller om de inte gillar mig. De kanske har jättestora förhoppningar om vad jag kan. Jag blev mer och mer nervös och kön blir kortare och kortare… Till slut var jag ett vrak som inte visste om jag skulle klara det här. Hur ska jag klara att vara au pair i ett okänt land i en okänd familj?! När jag gick igenom tullen, i korridoren mot utgången var jag livrädd. Då ser jag familjen med ett stort rosa plakat som det står ”Välkommen till Phoenix Talita” på och rädslan försvann med en gång.

Vad gör du på din lediga tid?

Som sagt har jag det verkligen bra med min familj och jag jobbar på morgonen och på eftermiddagen. Jag är ledig på kvällarna och helgerna. I början kände jag ingen men sedan lärde jag känna andra au pairer och jag har också skaffat mig amerikanska vänner. På fritiden gillar jag att träna, ibland tränar jag tillsammans med kompisar. Vi går på bio, shoppar eller gör andra saker. På helgen reser vi runt eller går på typiska amerikanska hemmafester. Vi är ett stort gäng och brukar ha picknickar tillsammans och ibland spelar vi volleyboll eller gör någon annan sport tillsammans. Vi har mycket kul ihop! Vänner för livet!

Vilka råd skulle du vilja ge någon som funderar på att bli au pair?

Jag hade många anledningar till att jag ville bli au pair. Det är en lång lista. Men en av sakerna var att jag ville uppleva en annan kultur och att jag alltid har gillat att jobba med barn. För er som funderar på att bli au pairer. GÖR DET! DU KOMMER INTE ATT ÅNGRA DIG! Men var säker på att du klarar av att vara borta från vänner och familj och ”ditt vanliga liv”. Allt kommer att vara annorlunda och för mig var det en bra förändring. Lägg tid på att hitta den rätta familjen för dig. Var ärlig med vad du vill och inte vill. Låt dem se vem du är och var öppen för att se vilka de är. Kom ihåg att det är du som kommer till deras hem. Lär känna dem så mycket du kan innan du åker. Du kommer att veta när du har hittat den perfekta familjen! Hoppas du får en fantastisk upplevelse!

[vc_btn title=”Instagram” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#ffffff” outline_custom_hover_text=”#000000″ size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fanixi_aupair%2F|target:_blank” css=”.vc_custom_1673167685363{border-radius: 5px !important;}”]
[vc_btn title=”Ansök nu” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#ffffff” outline_custom_hover_text=”#000000″ size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fanixi.se%2Fansok-nu%2F|target:_blank” css=”.vc_custom_1673167694581{border-radius: 5px !important;}”]
SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!