JEANETTE I TYSKLAND

”Man växer verkligen som människa genom att göra en sådan här resa. Erfarenheter som man inte skulle kunna få någon annanstans.”

.

 

Vad har varit roligast med att vara au pair? och vad har varit svårast?

– Roligast har varit allt det nya som jag har fått upptäcka. Lärt känna en ny familj, ny stad, nytt land, annan kultur, nya människor samt även nya delar av sig själv. Listan kan göras lång.

-Svårast har ändå varit själva omställningen till den nya vardagen. Att helt plötsligt börja prata tyska till vardags, bo på annat ställe än hemma och anpassa sig till familjen och den nya livsstilen. Men med tiden kommer man in i rutinerna, så det gäller att ge det lite tid.

Kan du berätta lite om din vardag som au pair?

Barnen jag tar hand om är 2 killar i åldrarna 8 och 6 år. På morgonen gör jag mellislådor och äter frukost med barnen innan jag följer dem till skola och förskola. Sedan brukar jag själv åka och ha tyskakurs i några timmar samt ha lite fritid fram tills dess att jag ska hämta upp barnen mellan klockan två och fyra. (Det är lite olika tider beroende på vad det är för dag.) Vissa dagar har de aktiviteter jag skjutsar dem till och andra dagar blir det mest att vi leker; oftast med lego (Ninjago) eller jaga utomhus. Ibland hjälper jag även 8-åringen med sina läxor. Kvällen brukar sluta med att jag fixar kvällsmat innan de går till sängs. Jag hjälper även till att dammsuga huset en gång i veckan samt handla och hänga tvätt ibland. 

Vad har du lärt dig genom att vara au pair? Har du utvecklas som person?

Jag har lärt mig många saker och hittat mig själv på flera olika plan. Både utvecklat min självständighet och ansvarsfullhet samt att jag känner mig mer mogen och redo för att efter resan kunna ta hand om mig själv. Jag har även utvecklat min kreativitet; att bara vara med barnen och leka med dem har fått mig att hitta tillbaka till mitt mer fantasifulla barnjag som jag någonstans vid tonåren tappat. Jag hade till exempel helt glömt bort hur kul det var att leka med lego, eller enkelheten i vad man kan hitta på för lekar med bara småsaker. Detta och mycket mer lär man sig lite av varje dag – varje dag är en ny utmaning och upplevelse. Så det finns många saker man skulle kunna säga och ge som exempel på denna fråga, för man växer verkligen som människa genom att göra en sådan här resa. Erfarenheter som man inte skulle kunna få någon annanstans.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att bli au pair?

Funderar du på det, så finns det ingen anledning att tveka. Att åka iväg under en kort period av sitt liv kommer vara värt det och ett minne för livet. Att gå via Anixi var även ett tryggt och bra val. Det gjorde att jag kände mig säkrare inför min resa, då jag visste att om jag fick problem med familjen eller annat, så skulle jag ha någon som kunde hjälpa mig. Jag skulle helt klart rekommendera Anixi för andra, för utan Anixi, hade jag nog inte kommit iväg på min underbara au-pair resa.

[vc_btn title=”Instagram” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#ffffff” outline_custom_hover_text=”#000000″ size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fanixi_aupair%2F|target:_blank” css=”.vc_custom_1673167685363{border-radius: 5px !important;}”]
[vc_btn title=”Ansök nu” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#000000″ outline_custom_hover_background=”#ffffff” outline_custom_hover_text=”#000000″ size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fanixi.se%2Fansok-nu%2F|target:_blank” css=”.vc_custom_1673167694581{border-radius: 5px !important;}”]
SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!