STINA I SPANIEN

”Du kommer komma hem som en version av dig själv som uppdaterats flera gånger om.”

Anixi-au-pair-spanien-stinaVad gör du när du är ledig?

På vardagarna tar jag vara på mina sovmorgnar och sover till tio nästan varje dag. Två gånger i veckan har jag spanska lektioner, jag träffar mina kompisar för att ta en fika, promenera eller för att shoppa. För mig är det dock ganska mycket ensamtid men jag är ute och går mycket varje dag och lyssnar på musik. Jag har gått runt i staden jag bor i säkert 100 gånger på samma gator men jag tröttnar inte! Siestan är ett måste efter lunch och någon/några gånger i veckan joggar jag eller går till simhallen. Nästan varje helg reser jag tillsammans med min au pair kompis till en stad i närheten. Albacete där jag bor är superbra beläget och det finns många platser att besöka som är lätt att åka till via tåg eller buss. Jag har hunnit med en by som heter Villena, Madrid, Cuenca (Wow!), Valencia, Xátiva, Murcia och Los Alcázares. Jag planerar även att hinna med Alicante, Alcála och Torrevieja innan jag åker hem efter mina 3,5 månader här. 

Skulle du rekommendera Anixi?

Jag skulle absolut rekommendera Anixi. Natalie har varit där sen första dagen jag kontaktade henne. Hon har verkligen brytt sig och försökt göra allt hon kan för att jag ska få det så bra som möjligt. Under hela min tid som au pair så har jag vetat att jag har någon att vända mig till. Det är verkligen en trygghet. När jag hade det jobbigt i början var hon där för att stötta och ge mig tips. Efter det kunde jag se den nya situationen ur en ny synvinkel och jag blev allt mer positiv till allt! Anixi är superbra och ett säkert val om du vill åka som au pair. 

 

Kan du beskriva en vanlig arbetsdag som au pair för dig?

På vardagar är jag ledig fram tills 18 på kvällen. Familjen har en hushållerska anställd och jag är tillsammans med henne och tvillingarna på två år i 45 minuter. Under den tiden stryker jag barnens kläder, byter blöja och gör dem redo för att gå ut. Jag går med barnen till antingen parken eller till deras mormor som bor 5 minuter bort för att leka på innegården. Vid 20 går vi tillbaka hem och jag badar dem, sätter på pyjamas och gör iordning kvällsmat. Klockan 21 kommer mamman hem och vi hjälps åt med att mata dem. Sen är det dags för lite lek och till slut läggdags runt 22. När barnen är i säng sopar och moppar jag köksgolvet och barnens badrum, samt lite disk. Vid 22:30-23 är jag klar med allt!

 

Vilka råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att bli au pair?

Om du ens tänkt tanken, kör på! Du kommer uppskatta denna tiden så mycket när du är här, men framförallt när du kommer hem. Du lär känna dig själv, världen, en/flera kulturer, hur människor fungerar och hur du fungerar i helt nya och främmande situationer. Du kommer komma hem som en version av dig själv som uppdaterats flera gånger om. Jag hade under två år tänkt att jag ville åka som au pair och efter jag pratat med Anixi hade jag flera månader på mig att ställa in mig mentalt på att det faktiskt kommer hända, att jag faktiskt kommer åka till ett annat land och bo i en familj jag aldrig träffat förut. Jag tror inställningsperioden är viktig för dig mentalt, att du vet så mycket som möjligt om vad det innebär att vara au pair och vad du faktiskt kommer att ge dig in på. En annan sak som är viktig att tänka på är att läsa på om platserna au pair familjerna du kommer att prata med bor på. ”Finns det andra au pairer där? Finns det många möjligheter till att skaffa vänner? Många platser i närheten att resa till?”. Självklart är familjen viktigast och jag är så glad att jag valde just min familj. Dock har vänner varit ett problem för mig eftersom jag hamnade i en stad där enbart jag och två till är au pairer. Alltså är det svårt att skaffa vänner om du inte är superutåtriktad.

 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!