SARA I AUSTRALIEN

Alla där hemma säger “åh vad jag är avundsjuk på dig, du verkar ha det så himla bra”, men ändå kan jag nästan slå vad om att jag har det minst dubbelt så bra som de tror, för detta är bara obeskrivligt, det går inte att förstå förrän man själv upplevt det!

Anixi-au-pair-Australien-SaraJVad är det bästa med just Australien?

Det bästa med Australien skulle jag säga är naturen, stränderna, djuren & människorna. Australiensare är så himla hjälpsamma & öppna, minns att det i broschyren stod att man ska till Australien om man vill leva ett laid back liv, & det stämmer verkligen, bara känslan av att vara här är helt underbar. Sedan har vi då alla häftiga djur, såg vilda koalor & det var något av det sötaste jag sett, har även sett vilda kängurus & wallabies. Sedan finns det ju även giftiga djur, om det är något du vill undvika är det bara att stanna runt städerna för där har jag inte sett ett enda. Naturen, det finns så många walks, nationalparker, utsiktsplatser, berg, vattenfall & stränder. Jag bor i Sydney, har varit här i lite mer än 4 månader & har inte åkt till samma strand en enda gång (förutom stranden jag tog mina surflektioner på), så det säger ju ganska mycket om hur många stränder här finns, & de är även de finaste jag någonsin sett. Juste surf, det är också något av det bästa med Australien haha, åker du hit är det nästan ett måste 😉 & glömde ju värmen, det är såklart något av de allra bästa om man är en sol-älskare som jag!

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag vaknar jag av mitt larm 6.30, jag går då upp & väcker mina värdbarn, Hugo (6 år) & Harry (8 år). Jag lägger fram deras skoluniformer, hjälper dem att fixa frukost, ser till att de borstar tänderna & sitt hår. Jag hjälper dem även att smörja in sig med solkräm & påminner dem om att bädda sina sängar & mata hunden då det är deras uppgifter om morgonen. Jag packar även deras lunchlådor som jag brukar förbereda kvällen innan, & innan vi lämnar huset för att åka till skolan sätter jag igång tvättmaskinen & diskmaskinen. Efter detta tar vi oss till skolan med kollektivtrafik, de börjar kl 8.20 & efter det åker jag hem igen. Då städar jag undan i huset, dammsuger & moppar, det brukar ta max en timme, efter det tar jag en halvtimmes promenad med Snowy, deras hund. Därefter är jag fri att göra vad jag vill (kan även vända på det så att jag träffar någon kompis först & sedan städar, så länge det är gjort innan jag hämtar barnen). Vid kl 3 slutar barnen så då hämtar jag dem (jag hämtar dem 3 dagar i veckan & mamman/morfarn gör det två gånger, samma med lämningen på morgonen). När vi kommit hem brukar de få leka ungefär en kvart innan vi sätter oss ner & gör läxan tillsammans. Efter det lagar jag någon enkel middag till barnen & sedan hjälper jag dem med sin dusch. Sedan brukar vi leka med lego, spela spel eller något liknande fram tills föräldrarna kommer hem runt kl 6. De får även kolla på tv 30 minuter varje dag, vilket de brukar göra när jag lagar mat. När föräldrarna kommer hem slutar jag. Jag jobbar måndag-fredag, ca 35h & är alltid ledig på helgerna!

 

Vad gör du på din lediga tid?

På vardagarna har jag ca 4h ledigt medans barnen är i skolan, då brukar jag antingen bruncha med någon kompis eller bara ta det lugnt hemma, träna, sola & kolla serie. På helgerna gör jag alltid en massa saker, har en lista på 130 saker att se/göra i och runt omkring Sydney. Det är allt från nationalparker, lockouts, stränder, barer, klubbar, cafe, restauranger & platser.

 

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att bli au pair?

Jag skulle bara säga, gör det! Inte en endaste sekund sedan dess att jag klev av flygplanet har jag ångrat mig. Varje gång jag pratar med någon där hemma & frågar vad som hänt sista tiden så är det aldrig något så särskilt speciellt, känner inte att jag missat något där hemma på de 4 månader jag varit borta. Däremot har jag här på andra sidan jorden lärt känna människor från hela världen, upplevt & sett mer saker än vad det känns som att jag gjort på flera år innan jag kom hit, jag har utvecklats som person, blivit bättre på engelska & haft världens bästa jobb + fått en andra familj. Jag hade aldrig själv innan jag åkt hit kunnat tänka mig hur bra jag skulle få det. Alla där hemma säger “åh vad jag är avundsjuk på dig, du verkar ha det så himla bra”, men ändå kan jag nästan slå vad om att jag har det minst dubbelt så bra som de tror, för detta är bara obeskrivligt, det går inte att förstå förrän man själv upplevt det!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!