NOOMI I NYA ZEELAND

”Nya Zeeland har verkligen hela paketet. Man kan ta sig från djungel till sandstränder, vulkaner och glaciärer. ”

Hur ser en vanlig jobbdag ut för dig?

Då båda mina barn går i skolan innebär en vanlig jobbdag för mig att jag på morgonen packar deras matlådor.  Ser till att de kommer på skolbussen okej. Efter det är jag allt som oftast ledig hela dagen förutom eventuell tvätt. När barnen slutar skolan möter jag dom vid bussen. Väl hemma har vi ofta lite tid att ta det lugnt en stund och göra läxor innan det är dags att åka iväg på deras aktiviteter, då det är minst en aktivitet per dag för något av barnen. Vissa dagar förbereder jag middag men annars slutar jag jobba efter det.

Vad tycker du att du har lärt dig som au pair?

Sen jag flyttade till Nya Zeeland som au pair har jag lärt mig mycket nytt samtidigt som jag har utvecklats som person. Något jag verkligen känner av själv är att jag blivit extremt bekväm med att prata engelska. Även fast jag hade språket och orden har det alltid funnits en nervositet kring att faktiskt prata och det har försvunnit helt. Jag tänker inte ens på att jag pratar engelska längre utan det kommer naturligt.

Trots att jag från sekunden jag kom hit har stormtrivts och att allt har varit fantastiskt på alla sätt och vis, har det fortfarande funnits en sorts hemlängtan eller mer saknad efter familjen och vännerna hemma. Vilket har varit tufft ibland och är nåt jag tror är viktigt att förbereda sig på, eftersom det kan komma oavsett hur bra du har det. Jag är riktigt stolt över mig själv som tagit mig såhär långt och faktiskt vågade ge mig in på det här äventyret. Trots en stor oro och rädsla innan, har jag inte ångrar mig en sekund.

Vad gör du på din lediga tid?

På dagarna och på min lediga träffar jag ofta mina vänner som också har barn i skolan bara för att hänga eller äta lunch. Nästan varje helg samlar vi ihop ett gäng som åker på roadtrip tillsammans. Det tar aldrig slut på saker eller platser att se. Jag blev faktiskt förvånad över hur oerhört stort och utbrett ”au pair community” som finns. Till exempel har de allra flesta städer och områden en coffee group som innebär att alla i det området träffas på en bestämd kväll i veckan och hänger på ett café.

Vilka råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att bli au pair?

Något som jag personligen tror har förbättrat både min relation med barnen och värdföräldrarna är att jag alltid försöker umgås lite med familjen även efter att jag slutat jobba. Trots att jag haft ett väldigt socialt liv sen jag kom hit och ofta har saker på gång har det varit viktigt för mig att spendera tid med barnen också utanför arbetet för att dom också ska se att jag faktiskt tycker om dom och inte bara är med dom för att jag måste på grund av jobbet. I sin turordning underlättar det även själva timmarna när jag faktiskt jobbar då vi fått en bra relation.

Vad är det bästa med Nya Zeeland?

Känns svårt att säga en sak för jag älskar verkligen ALLT med Nya Zeeland. Bland annat gillar jag att människorna här är så oerhört trevliga, öppna och inbjudande. Det andra skulle nog vara naturen, Nya Zeeland har verkligen hela paketet. På bara några timmar kan man ta sig från djungel till sandstränder till vulkaner och glaciärer.

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!