MOA I AUSTRALIEN

”Mitt tips är att inte tänka så mycket utan bara gör det. När man väl kommer in i rutinerna med sin familj och lär känna området man bor i känns det som ens nya hem.”

Berätta lite om din värdfamilj:

Min värdfamilj består av en mamma och pappa, en tjej som är 6 år och en kille som är 9 år. Jag bor tillsammans med familjen i en jättemysig förort norr om Perth. Bara några få minuter från huset finns en mysig hamn med både caféer och små butiker. Dit brukar vi gå ibland på helgerna för att äta en go frukost tillsammans. Familjen är väldigt enkel och öppen vilket gjorde det lätt för mig att komma in i familjen redan från början. Barnen är två riktiga energiknippen och älskar att leka runt i parken nere vid stranden. Kunde inte fått en bättre familj.

Hur ser vardagen ut för dig?

En vanlig dag för mig börjar med att jag går upp en stund innan jag väcker barnen för att förbereda deras lunchbox. Därefter ser jag till att dem gör sig redo inför skolan medan jag förbereder frukost. Därefter kör jag båda barnen till skolan då föräldrarna oftast redan åkt till jobbet. När jag kommer tillbaka till huset brukar jag plocka undan saker om det är lite stökigt samt fixa med tvätt. Eftersom jag oftast förbereder middag för familjen brukar jag till sist även gå till mataffären för att skaffa de vi behöver. När jag är klar med allt är det fritt fram att hitta på vad jag vill! Ibland gå jag ut på en löprunda eller går på en promenad tillsammans med mina vänner längst med vattnet. Det brukar oftast sluta med en kaffe på något av caféerna eller från någon av kaffevagnarna som finns längst vägen. Ibland tar vi även en sväng till något av shoppingcentrumen för lite shopping eller spenderar förmiddagen på stranden. Ibland kan vi också bara vara hemma hos varandra för lite pool-häng innan jag måste hämta barnen från skolan igen och skjutsa dem till deras aktiviteter. På helgerna brukar vi ibland åka till Perth City för att se oss runt i staden och ha en go lunch eller fika. Vi besöker också en del nationalparker för att se häftiga vattenfall, sjöar och andra naturupplevelser. På tal om naturupplevelser så kan man också bada med delfiner här, hur fräckt som helst!  

Har du gjort några resor/planerar du att göra några?

Det finns många fina platser och stränder att besöka längst hela kusten, både norr ut och söder ut. Jag och några vänner bestämde oss för att åkte söder ut på en lite roadtrip över en långhelg. Vi besökte bland annat Margaret river och dit ska man verkligen åka om man vill se riktigt stora vågor samt se proffs surfare surfa. Kör man ännu lite mer söder ut måste man även besöka Hamelin bay. Vid denna strand kan man nämligen klappa rockor alldeles inne vid stranden vilket är super häftigt. Känner man inte för att åka så långt kan man besöka Rottnest Island som är en jättefin ö utanför Perth. Dit åker man med färja och tar sig sedan runt på ön med cykel. Finns alltid något att hitta på här vilket jag verkligen älskar med Perth. 

Skulle du rekommendera andra att bli au pair? Har du några tips till någon som funderar på att bli au pair?

Jag skulle definitivt rekommendera andra till att bli au pair. Man lär känna sig själv så extremt mycket och man stöter på så många olika situationer som man aldrig annars skulle mötas av där hemma. Man träffar även massa roliga och nya människor som kommer vara minnen för livet. Mitt tips är att inte tänka så mycket utan bara gör det. När man väl kommer in i rutinerna med sin familj och lär känna området man bor i känns det som ens nya hem.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!