MICHAELA I SPANIEN

”I och med att jag blev aupair genom Anixi så träffade jag andra au pairer genom deras spanska partner och på så sätt var det lätt att träffa vänner ”

Hannah

Kan du berätta lite om staden där du bor?

Jag bor i Valencia cirka tio minuters gångavstånd till citykärnan. Det är fullt av fina byggnader och mysiga smågator i Valencias innerstad. Finns även en gammal flod runt innerstan som numera inte är vattenfylld utan istället är som en väldigt lång ”park”. Finns ett flertal fotbollsplaner där i och man kan även ta en joggingtur där och på så sätt slippa springa på gatorna. Finns bra med shopping, bargator och strand att spendera tid vid på fritiden.

Hur skaffade du nya vänner i Spanien?

I och med att jag blev aupair genom Anixi så träffade jag andra au pairer genom deras spanska partner och på så sätt var det lätt att träffa vänner från massa olika länder.

Du har ju varit med om en re-match. Hur var det?

Att byta familj var rätt jobbigt faktiskt. Var inte så lätt att inte veta vad som skulle hända, om jag skulle hitta någon ny familj eller om jag skulle behöva åka tillbaka till Sverige. Kände att jag hade stöd från Anixi och Natalie men däremot hade jag behövt mer stöd och engagemang från spanska agenturen då det ändå var dem som var de som var på plats och skulle hitta ny familj. Som tur var fick jag en ny familj tillslut som jag trivs jättebra i, så det löste sig bra ändå. Jag hade även turen att jag fick bo kvar i den gamla familjen tills jag hade hittat en ny.

Några tips till blivande au pairer?

Det är viktigt att skypea ordentligt med familjen som man har matchats med innan man bestämmer sig. Fråga allt om arbetsuppgifter, vad för förväntningar de har på dig och se till att lära känna dem lite djupare för att verkligen vara säker på att det är rätt.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!