MAGDALENA I USA

”Våga! Det är roligt, en utmaning och ett minne för livet. Ta kontakt med Anixi och ställ frågor, skapa en profil och känn efter. Du har inget att förlora, bara allt att vinna!

Vad är ditt bästa au pair-minne hittills?

Jättesvårt att välja ut en favorit. Men när jag blickar tillbaka på mitt år som rusat förbi då minns jag extra mycket alla traditioner som jag har firat här i USA! Veterans Day där man på alla sätt och vis visar uppskattning till de som är med i USAs militär. Barnen sjöng för dem i skolan, tillsammans sjöng vi stolt nationalsången ihop och senare besökte vi en begravningsplats med hundratals gravstenar som prydligt hade små fladdrande amerikanska flaggor bredvid sig. Senare på november-månad firade vi Halloween som var annorlunda från hur jag tidigare firat det i Sverige. Barnen går bus eller godis, alla är utklädda, även oss vuxna har klätt ut oss, och dagarna innan Halloween går åt till mycket halloweenpyssel, så som att gröpa ur pumpor och besöka corn mazes. Senare kom Thanksgiving som var en fin tradition. Mycket god mat, dryck och sällskap. En tradition som också förde mig närmare min värdfamilj! Julafton var också speciell, lite överdrivet kanske, om det nu är möjligt.. Alla hjärtans dag var också en stor händelse, super bowl likaså (om det nu räknas som en tradition, men GO Seahawks!) och snart så firar jag 4th of July med höga förväntningar! 

Berätta lite om ditt au pair liv:

En vanlig jobbdag börjar jag klockan 07.00. Jag fixar barnens väskor, fyller på med vatten och snacks, packar lunch och sedan hjälps vi åt att väcka barnen. Det kan ibland vara en utmaning men man lär sig tricks ju mer man lär känna barnen. Min yngsta tjej (7 år) brukar jag locka ner genom att säga att jag fixar pannkakor till frukost och läser Barbie vid matbordet och vipps – då är hon påklädd på en sekund och redan påväg ner till köket! 08.30 är de redo och påklädda, skor, jackor och oftast paraply (då det regnar så mycket i Seattle..). Bussen kommer klockan 08.50 och vi har sån tur att busshållsplatsen ligger 30 sekunder från vårt hus. Efter jag skickat iväg dem och önskat dem en bra dag i skolan så städar jag undan från frukosten, gör bort deras tvätt (brukar välja en tvättdag, oftast blir måndagar min tvättdag), renbäddar sängarna och städar undan i deras rum. Efter det har jag oftast hela dagen ledig fram till klockan 16.00. Däremellan åker jag antingen till gymmet och tar en Zumba klass, åker till Starbucks och tar en kaffe med en vän, bakar svenska bakvärk (chokladbollar är väldigt uppskattade av barnen), eller går på en hike, tro mig, tiden räcker till och naturen i Washington är magisk. När klockan närmar sig 16.00 så står jag redo vid busshållplatsen och tar emot mina två värdbarn. När vi kommer hem så ser jag till att de får något litet snack och gör färdigt läxor, sedan är de fria att göra vad de vill, om vi inte har annat planerat eller barnen har sportaktiviteter på gång och behöver skjutas runt. Jag slutar jobba kring 18.30 och då äter vi middag ihop hela familjen.

Vad har du sett och gjort i USA?

Jag har rest en del. Jag bor på västkusten och det finns mycket att se. Avstånden är inte så värst farliga. Exempelvis, Seattle till San Fransisco tar cirka 2 timmar. Seattle till Los Angeles tar cirka 2,5-3 timmar.  Jag har besökt Boston på östkusten då jag tog en weekend class hösten 2016, vilket jag verkligen rekommenderar, du får resa i samma veva som du träffar en massa au pairer och kanske vänner för livet. Jag har rest två gånger till San Fransisco, två gånger till Los Angeles och bilat upp till Vancouver, Kanada, en gång. Spara pengar, åk på weekend classes och upptäck USA! Och bäst av allt, du kan hitta riktigt bra priser på flygbiljetter till platser du alltid velat besöka!

Hur tycker du att det varit att vara au pair med Anixi/Au Pair International?

Jag är väldigt nöjd att jag valde att åka som au pair via Anixi/Au Pair International. Du får en personlig relation med de som jobbar för organisationen, de är snabba på att svara i telefon men också på mejl och de hjälper dig gärna steg för steg i processen. Det är inte busenkelt att flytta till USA men jag kände mig aldrig ensam eller orolig när jag visste att de alltid hjälpte mig om missförstånd uppstod.

Har du några tips/råd du skulle vilja ge till någon som funderar på att bli au pair?

Våga! Det är roligt, en utmaning och ett minne för livet. Ta kontakt med Anixi och ställ frågor, skapa en profil och känn efter. Du har inget att förlora, bara allt att vinna!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!