LOVISA I FRANKRIKE

”Vi var hemma hos en tjej som hade en jättefin utsikt över Eiffeltornet, och när klockan slog 00 så var det min födelsedag, alla sjöng ”Happy Birthday” (det var amerikaner där också) och Eiffeltornet glittrade som det gör varje heltimme. Det var en häftig kväll.  

lovisa-au-pair-i-frankrikeBerätta lite om din värdfamilj:

Min värdfamilj består av en mamma, en pappa och tre pojkar på 6, 10 respektive 12 år. Jag bor med familjen i deras lägenhet mitt i centrala Paris. Jag har min egna våning med säng, dusch, toalett och en terrass. Min familj tar jättebra hand om mig. De är väldigt ambitiösa och givmilda, låter mig ha mycket frihet när det är jag som tar hand om barnen. Det finns uppsatta regler som är enkla att följa, jag får även mycket hjälp med barnen. Det är sällan jag är själv med dem. 

Jag blir jätteväl omhändertagen av både mamman och pappan. De ser alltid till att jag mår bra och att jag har saker att göra. Jag är välkommen att äta mat med familjen samtliga måltider under veckan, även under helger. Dealen är att jag på helgerna måste säga till minst 2h innan måltiden eftersom jag inte umgås med familjen under helgen. 

 

Vad gör du på din lediga tid?

På min lediga tid går jag i skolan. Det är riktigt kul och utmanande att läsa franska i Frankrike, inte alls som att läsa hemma i Sverige. Man träffar människor från hela världen och på min skola är lektionerna aldrig desamma och man får sig alltid ett (eller flera) skratt. Jag brukar också gå till gymmet där jag gillar att gå på olika pass. Promenader och löpturer brukar jag klämma in dagligen. 

Man klarar sig knappt utan en bok i väskan dagligen. Något att läsa när man åker metro eller om man kommer för tidigt till skolan för att hämta barnen. Man lär sig att använda telefonen mindre och att i stället läsa. 

Jag har rest med vänner över helgen, bland annat till distriktet Champagne inte så långt från Paris. Jag har också rest iväg med värdfamiljen till deras semesterhus i Bretagne på Frankrikes västkust. På helgerna gör man alltid roliga saker, sällan man har en tråkig stund. 

 

Vilket är ditt bästa au pair-minne hittills?

Mitt bästa minne hittills var min första helg här i Paris. Jag hade pratat med en tjej som också skulle åka till Paris innan jag åkte så genom henne träffade jag fler svenskar. Vi var hemma hos en tjej som hade en jättefin utsikt över Eiffeltornet, och när klockan slog 00 så var det min födelsedag, alla sjöng ”Happy Birthday” (det var amerikaner där också) och Eiffeltornet glittrade som det gör varje heltimme. Det var en häftig kväll. Dagen efter (när det fortfarande var min födelsedag) firade de mig genom att ta med mig till Eiffeltornet och sen på kvällen åt jag middag med min värdfamilj. Det är det bästa minnet och det är även min bästa födelsedag någonsin, även fast jag bara hade varit i Paris en vecka och knappt kände någon. 

 

Vad är det bästa med Paris?

Det bästa med Paris är att det alltid lever och att var man än tittar så är arkitekturen så vacker: byggnader, broar, statyer etcetera. Det finns så mycket att göra och man skulle behöva flera år för att ha gjort allt. Språket och kulturen är också annorlunda och spännande. Maten är annorlunda men inte så svår att anpassa sig till, Paris är väldigt turistanpassat så allt man kan tänka sig äta finns.

 

Har du varit nöjd med Anixi som organisation?

Jag har varit jättenöjd med Anixi som organisation. Jag har inte stött på några problem alls, varken innan jag åkte eller under min tid här.

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!