LINNEA I ENGLAND

Redan från första dagen har mina värdföräldrar varit fantastiska och jag har känt mig väldigt välkommen i familjen.

Anixi-au-pair-England-LinneaBerätta lite om din värdfamilj?

Jag bor med min värdfamilj i byn Windlesham som ligger ungefär 40km utanför London. Familjen har två barn, en flicka och en pojke på 3 och 6 år. Redan från första dagen har mina värdföräldrar varit fantastiska och jag har känt mig väldigt välkommen i familjen. Barnen var lite försiktiga i början men när de hade lärt känna mig gick det hur bra som helst. Båda barnen är väldigt snälla och söta men samtidigt busiga och vill gärna testa gränser, som vilka barn som helst. I början fick jag mycket hjälp av barnens mormor eftersom hon var här och hälsade på och bodde hos familjen. Hennes hjälp var bra eftersom hon lärde och kunde visa mig mycket. Däremot tog det längre tid för barnen att börja lyssna på mig och de ville hellre vara med mormor än med mig. Men nu går det bra med barnen, de vet vem jag är och jag har lärt känna dem. Mina uppgifter som au pair är att lämna på och hämta från skolan/förskolan, ge lunch till den yngsta, fixa mellanmål, hjälpa med läxor och vara med barnen tills deras föräldrar kommer hem, samt några små hushållssysslor (tvätta, stryka, byta lakan, etc). Vissa kvällar är jag barnvakt men inte så ofta. 

Vilken har varit den största utmaningen med att vara au pair?

Den största utmaningen för mig var att komma hit. De första dagarna längtade jag hem väldigt mycket och kände mig ensam. Man känner sig mycket som en gäst i början och det tar lite tid att få huset att kännas som hemma. Dessutom gick jag och översatte allt jag skulle säga innan jag pratade. Men allt eftersom kände jag mig mer och mer som hemma och språket blev mer flytande. Min värdfamilj var väldigt stöttande och fråga ofta hur det var och om det var något jag undrade över. Därför kände jag aldrig att jag ville åka hem även fast det var jobbigt.

Skulle du rekommendera andra att bli au pair med Anixi och har du några goda råd till blivande au pairer?

Jag kan absolut rekommendera andra att bli au pair med Anixi. De har följt med under varje steg i att bli au pair och snabbt kunnat svara på frågor. Förberedelsemötet som hölls innan det var dags att åka var till stor hjälp för mig under de första veckorna. Mitt råd till blivande au pairer är att snabbt försöka hitta saker att göra på sin lediga tid. Träffa andra människor, gå till gymmet etc. Man behöver lämna huset emellanåt och både få tid för sig själv och ge tid åt familjen.

Vad gör du på din lediga tid?

När jag är ledig försöker jag göra något utanför huset. Under min lediga tid på förmiddagen går jag ibland till gymmet eller ut på promenad. På helgerna åker jag gärna nånstans, gärna till London. Jag har träffat andra au pairer för att äta lunch, shoppa och utforska staden. London är stort och det finns mycket att upptäcka.

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!