LINA I KINA

”Idag är jag jättestolt över mig själv att jag vågade åka trots att jag var livrädd för det har verkligen varit värt det.”

lina-au-pair-i-kina

Vad fick dig att vilja bli au pair?

Eftersom att jag gillar barn och samtidigt ville uppleva hur det är att bo i ett annat land så tyckte jag att au pair verkade vara ett perfekt sätt att spendera mitt sabbatsår på. Att ta ett sådant stort steg som att flytta till ett helt okänt land och till en främmande familj är svårt men det som fick mig att ta steget var att tänka att det är nu eller aldrig samt att detta kommer vara en upplevelse jag kommer minnas livet ut och vara så tacksam över att jag fått uppleva. 

 

Hur är en vanlig dag i Kina för dig?

En vanlig dag för mig ser ut som så att jag går upp vid 8 och äter frukost tillsammans med barnet. Flickan jag passar är 1,5 år så därför blir det att jag mest leker med henne under dagen. Vid 12 ger henne lunch och sedan är det dags för henne att sova middag. Därefter är jag ledig och då kan jag göra i princip vad jag vill. Eftersom att relationen med min värdfamilj är så pass bra så föredrar jag oftast att umgås med dem. Vi brukar ofta äta ute med vänner, träna tillsammans och försöka hitta på saker allihopa som t.ex. besöka marknader, gå på bio m.m. 

 

Vad tycker du att det här upplevelsen har gett dig?

Den här upplevelsen har definitivt gjort att jag vuxit som person! Jag har bevisat för mig själv att jag klarar av saker trots att jag är rädd för dem. Du måste bara bestämma dig för att du vill något mer än vad du är rädd för det! Idag är jag jättestolt över mig själv att jag vågade åka trots att jag var livrädd för det har verkligen varit värt det.

 

Skulle du rekommendera andra att bli au pair med Anixi?

Absolut! Anixi har varit otroligt stöttande och hjälpsamma. Både inför själva avfärden och även under tiden jag är här. De har varit super duktiga och hjälpt mig genom hela ansökningsprocessen och finns alltid där om jag behöver fråga om hjälp eller råd. 

 

Vad är ditt bästa Kina-minne hittills?

Mitt bästa Kina-minne hittills är när familjen tog med mig på ett kinesiskt bröllop. Att få uppleva ett traditionellt kinesiskt bröllop var helt fantastiskt! 

 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!