KAJSA I ENGLAND

Jag skulle absolut rekommendera andra att åka iväg som au pair, man växer otroligt mycket.

Missa inte att Kajsa även har en blogg där du kan läsa mer om hennes liv som au pair.

anixi-au-pair-kajsa-i-england

Varför valde du att åka som au pair?

Några månader innan studenten satt jag och mina kompisar och pratade om vad vi skulle göra efter gymnasiet. Ingen utav oss hade något riktigt svar på frågan. Jag funderade på att börja plugga i Sverige, åka iväg till College i USA eller åka iväg som Au Pair. Vi satte ett datum. En månad senare skulle vi ha bestämt oss.
Jag var innebandytränare för 11/12 åriga tjejer, hade jobbat lite på dagis och var skoltrött så jag beslutade mig för att åka iväg som au pair. Jag visste även att mina framtida studier skulle gynnas av att min engelska förbättrades.

Vad tycker du att du lärt dig genom att vara au pair?

Jag har blivit ännu mer självständig och ansvarsfull. Sen har jag ju även blivit bättre på att städa, stryka, tvätta osv.

Vad har varit roligast/svårast med att vara au pair?

Det roligaste med att vara au pair förutom att utforska landet och skaffa nya vänner är att jag har kommit så nära min värdfamilj. Jag är inte bara en au pair här utan jag är faktiskt en del av familjen. Jag och mitt värdbarn har även väldigt roligt tillsammans och gillar att umgås, she’s amazing.
Jag kom ihåg att jag tyckte det var svårt i början när allt var så nytt och man var trött konstant. Även om man kanske har tvättat osv hemma så gör de inte riktigt likadant här, mycket smågrejer som är annorlunda. I början är det även jobbigt att höra ett annat språk hela tiden, men man vänjer sig.

Skulle du rekommendera andra att bli au pair?

Jag skulle absolut rekommendera andra att åka iväg som au pairer, man växer som människa otroligt mycket. Det är dock en fördel om man fortfarande har sitt barnasinne kvar. Att leka kan man göra ändå men det är mycket roligare för både dig och ditt/dina värdbarn om du faktiskt också tycker det är kul.

Har du varit nöjd med Anixi?

Jag har varit jättenöjd med Anixi. Om du har ett problem eller en fråga och skickar iväg ett mejl så tar det oftast inte ens en timme innan du får svar. Vilket gör att även om du är i ett annat land känns de väldigt nära hela tiden och finns alltid där för dig.

 

Läs mer om Kajsas au pair-tid i hennes blogg!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!