JULIA I FRANKRIKE

Det finns flera små charmiga boulangerier och caféer i kvarteret där jag äter croissanter och dricker kaffe med mina kompisar.

Anixi-au-pair-Frankrike-JuliaBerätta lite om området där du bor:

Jag bor i centrala Paris i sjunde arrondissemanget väldigt nära Seine och Invalides-domen. Familjen har sin lägenhet på tredje våningen medan jag bor på sjunde våningen i samma byggnad i ett så kallat chambre de bonne. Det är ett enkelt litet rum där jag har eget kök, dusch och en fantastiskt utsikt över Eiffeltornet! Område är trevligt och familjevänligt och jag känner mig alltid trygg och säker. Det finns flera små charmiga boulangerier och caféer i kvarteret där jag äter croissanter och dricker kaffe med mina kompisar.

Hur ser en vanlig dag i ditt liv som au pair ut?

Min värdfamilj består av mamma, pappa och tre barn: en pojke på åtta år och två tjejer som är elva och fjorton. Eftersom barnen är relativt stora behöver jag aldrig jobba på morgnarna utan kan istället åka till min språkskola där jag läser franska. Det är enkelt att ta sig dit, bara tio minuter med buss, med busshållplats precis utanför dörren. Det är väldigt utmanande och jag lär mig nya saker varje lektion! Efter skolan dricker jag kaffe med mina klasskompisar, går på museum, shoppar eller gör något annat kul. Framåt eftermiddagen drar sig alla hemåt för att jobba några timmar. Då går jag och hämtar åttaåringen från skolan. Sedan går vi hem och läser läxor och leker lite innan det är dags för middag som jag lagar och äter tillsammans med barnen. När föräldrarna kommer hem kan jag dra mig tillbaka till mitt rum och njuta av lite egentid eller möta en kompis för en springrunda längs med Seine. På helgerna åker familjen nästan alltid till sitt landställe utanför Paris. Jag är välkommen att följa med om jag vill men stannar oftast i Paris för att umgås med mina kompisar.

Skulle du rekommendera andra att bli au pair med Anixi i Frankrike?

Att vara au pair är det ultimata sättet att upptäcka upptäcka en ny stad, kultur och språk. Att åka genom Anixi har vart väldigt smidigt och skönt då det är en del papper som ska fyllas i inför ansökan som de hjälper till med. De har också hjälp och stöttat i förberedelserna inför avfärd och alltid funnits där med ett personligt bemötande om jag behövt hjälp med något.

Vad är ditt bästa au pair minne hittills? Vad har har varit den största utmaningen för dig med att vara au pair?

Mina bästa minnen är från våra au pair-bruncher som jag och mina kompisar har varje fredag. Vi pratar om allt möjligt och gör planer inför helgen. Den störta utmaningen har varit att komma in i språket och anpassa sig efter hur fransmännens livsstil.  Jag har också lärt med mig att utmana mig själv, våga prova nya saker och lärt känna många nya människor från andra delar av världen.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!