JENNY I SPANIEN

”Har fått otroligt många fina minnen härifrån, men en av de bästa dagarna var där vi bilade ner till  Sant Carles de la Rapita med dess otroligt långa sandstrand. Vi bara åt gott och solade. Har även många fina minnen från deras stora fiesta; Santa Tecla som hålls årligen och har träffat många andra au pairer här. Hittills har min au pair-upplevelse här varit jättebra.”

Hur länge har du varit i Spanien och vart bor du?

Jag har varit i Spanien i fyra månader. Tarragona är en lagom stor stad på Costa Dorada, en timme från Barcelona. I Tarragona hittar man ruiner från romartiden och man kan se att vissa ställen har tagit det till idéer för verksamheter. Tarragona ligger i regionen Katalonien och därför pratar människorna här ofta två språk. Spanska och katalanska, vilket kan göra det lite förvirrande när man vill lära sig spanska men också en fantastisk möjlighet att lära sig två språk samtidigt. 

Tarragona ligger på Spaniens östkust, vid Medelhavet, och har fina sandstränder, enkel tillgång till buss och tåg vilket gör det enkelt att upptäcka andra ställen i närheten, som Cambrils, Reus etc, eller städer längre bort som Valencia och Madrid. Här finns även ett stort köpcenter och en fantastisk lång gata med restauranger och kaféer samt affärer och ännu fler finns det att upptäcka på alla sidogator.

Kan du berätta lite om din värdfamilj och dina arbetsuppgifter?

Min värdfamilj består av en mamma, en pappa och deras flicka på 11 år. Jag har ansvar för att ta henne till och från skolan, hennes sport och hennes musiklektioner. Vilket kan göra att vissa dagar har jag ansvar för henne enda till klockan 20 men med mycket ledig tid däremellan. Förutom att ta henne till olika platser är min huvuduppgift såklart att prata engelska med henne och göra lättare engelska-aktiviteter eller lekar samt laga lunch. Trivs otroligt bra med familjen, alla tre är lätta att umgås med, vare sig det är en och en eller som hel familj. Lyckades hamna helt rätt när jag valde denna familj!
Min lediga tid är främst mellan 9-13, 15-17, och beroende på dag oftast några timmar på eftermiddagen och sen efter 20.00. Helt ledig på helgerna. På min lediga tid studerar jag på distans från mitt universitet hemma i Sverige, umgås med andra au pairer och utforskar ibland andra ställen som Madrid och Barcelona – kan rekommendera båda dessa städer som är så fulla av historia, kultur och härliga människor, men i slutet av dagen är det gött att komma tillbaka till Tarragona som har lite lugnare tempo.

Vilket är ditt bästa au pair-minne hittills?

Har fått otroligt många fina minnen härifrån men en av de bästa dagarna var där vi bilade ner till  Sant Carles de la Rapita med dess otroligt långa sandstrand. Vi bara åt gott och solade. Har även många fina minnen från deras stora fiesta Santa Tecla som hålls årligen och har träffat många andra au pairer här. Hittills har min au pair-upplevelse här varit jättebra. Jag är otroligt glad att jag åkte hit. Vare sig man åker hit för språket, värmen, jobbet i sig eller upplevelsen, är det en fantastisk chans att lära sig mer om sig själv och se skillnaden och likheterna mellan olika kulturer. Åk nu!
SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!