IZABELLA SOMMARJOBBAR I SPANIEN

”Mitt råd jag skulle vilja ge till dig som vill åka iväg som au pair är; Åk om du är sugen på ett nytt äventyr (vänta inte ut det för länge)!

Hur länge har du varit au pair, vart är du och hur länge ska du stanna?

Jag ska vara au pair totalt 2 månader! Nu har jag varit här 5 veckor så har 3 veckor kvar. Jag bor i området Las Rosas (Madrid), slutstationen på röda linjen (2an). Lugnt och tryggt ställe med trevliga grannar och endast 25 min med tunnelbanan till city!

Jag valde att åka som au pair då allt på min checklista stämde in med vad det innebär:

-Spansktalande varmt och skönt land✔️
-Jobba med att få ta hand om barn✔️
-Ny kultur, ny stad ✔️
-Få bli en del av en ny familj✔️ 

Vilka råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att bli au pair?

Mitt råd jag skulle vilja ge till dig som vill åka iväg som au pair är att åka. Om du är sugen på ett nytt äventyr!(vänta inte ut det för länge!) Jag funderade på att åka i 3 år och till slut åkte jag, hade jag varit lite modigare hade jag gjort det tidigare! Det är helt underbart att få bli en del av en ny familj och man växer så mycket i sig själv när man åker iväg själv. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig dag här i Spanien är att vakna runt 8.30-10, beror på när barnet vaknar, sen fixar jag frukost till mig och barnet. Mina värdföräldrar åker iväg till jobbet vid 7.30.
Sedan klär vi på oss, borstar tänderna: det vi gör under dagarna är att vi leker med leksaker, läser böcker, pysslar/målar, spelar spel och nästan varje dag går vi ner till gården där det finns pool där vi leker och badar. Vid 15.30 äter vi lunch, oftast har mamman kommit hem från jobbet precis då och sen när vi ätit ihop så slutar jag jobba för dagen. På kvällarna äter vi alltid middag ihop runt 22, det är något jag tycker är så mysigt, och de hjälper mig gärna med min spanska så vi försöker prata mycket spanska ihop! 

Vad gör du på din lediga tid?

På min lediga tid på vardagarna brukar jag oftast ta en liten siesta mellan 16-16.30, sen brukar jag oftast ta en liten promenad i området, lyssna på musik, bada i poolen, och vissa dagar åker jag in till city och hänger med andra au pairer, shoppar/fikar/besök museum och myser på takterasser.
På helgerna brukar jag och min värdmamma gå på yoga i Retiro parken, gå runt på stan, äta lunch på ”Los Torreznos” super populär spansk bar med olika små tapas.
Jag har även testat på salsa klass här om dagen med en ny spansk kompis, så himla kul! På tisdag ska jag ta med två au pair vänner dit. Jag älskar de sociala mötesplatserna man kan göra på somrarna här, man träffar alla möjliga människor och man får nya intressen!
Sen har jag även följt med familjen upp till Galicia där min värdmammas föräldrar bor. Det var så himla mysigt, jag ska följa med en gång till i augusti.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!