IRMA I NYA ZEELAND

”Nya Zeeland är ett sagoland, som man inte hör så mycket om, så det var ett solklart val att ta chansen att lära känna kulturen här. ”

Varför valde du att bli au pair?

Jag har varit au pair förut och saknade känslan. Jag ville också ta vara på tiden innan många år på universitetet. En sista känsla av frihet kan man säga.

Varför valde du Nya Zeeland som värdland?

Tanken på att åka till det land som ligger längst hemifrån var svindlande men spännande. Nya Zeeland är ett sagoland, som man inte hör så mycket om, så det var ett solklart val att ta chansen att lära känna kulturen här. Den fantastiska naturen var såklart också lockande.

 Hur var det att träffa familjen första gången?

Att träffa familjen för första gången var pirrigt. Både mitt värdbarn och min värdpappa är ganska blyga, så det sades inte så mycket i bilen hem. Men de var mycket måna om att jag skulle trivas och känna mig välkommen. Mitt värdbarn kramade mig godnatt första kvällen och idag är jag mycket nära både henne och min värdpappa. Jag känner mig verkligen som en i familjen och jag älskar att umgås med dem.

Hur mycket fritid får du och vad sysslar du med då?

Jag börjar jobba klockan 16.30 när mitt värdbarn kommer hem från skolan. Så jag har ganska mycket fritid. Under dagen brukar jag gå på promenader med hunden, träna, umgås med vänner och utföra små ärenden som att handla eller hämta/lämna något åt mitt värdbarn. Men framför allt så pluggar jag. Jag läser olika kurser, från Sverige, på distans och mina arbetstider passar perfekt för det.

Beskriv din resa (au pair-vistelse) med tre ord:

Om jag skulle beskriva denna resa med 3 ord skulle de vara, ögonöppnande, overkligt och äventyrligt.
SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!