FRIDA I SPANIEN

”Jag älskar verkligen den spanska kulturen. Folk är så öppna, trevliga och pratglada även med främlingar vilket är en väldigt stor kontrast mot hur det är i Sverige.  

frida au pair i spanienVad gillar du mest med Spanien? Vad har varit mest annorlunda från Sverige?

Jag älskar verkligen den spanska kulturen. Folk är så öppna, trevliga och pratglada även med främlingar vilket är en väldigt stor kontrast mot hur det är i Sverige. Det är inte ovanligt att andra människor söker kontakt och börjar prata med en när man lämnar barnen vid skolan eller är med dem i parken. Det tycker jag verkligen är hur roligt som helst, och det är ett jättebra sätt att öva spanska på dessutom. Sedan älskar jag den spanska maten. Jag älskar att prova nya smaker och det har jag verkligen fått göra här. Dels på restaurang, men dels i hemmet där vi äter rätt mycket traditionell spansk mat.

Berätta lite om din värdfamilj och din vardag som au pair.

Jag bor med min värdfamilj i centrala Valencia och tar hand om två tjejer på 3 och 5 år. Ända sedan de mötte mig på flygplatsen har de behandlat mig otroligt bra och jag har utvecklat en väldigt bra relation med mina värdföräldrar, men en ännu bättre relation med barnen eftersom jag spenderar så mycket tid med dem. Med barnen brukar jag göra vardagliga aktiviteter som att göra läxor och att ta dem till aktiviteter, men jag älskar verkligen att göra aktiva saker med dem som att baka eller gå till parken och leka.
Min fritid består vanligtvis av att umgås med andra au pairer. Ofta träffas vi, dricker kaffe och pratar eller går på promenader vid floden eller bara njuter av staden. Jag gillar att träffa andra au pairer och göra saker tillsammans, oavsett vad det är och det är något jag har mycket tid till att göra här.

Har du rest någonstans?

Ännu har jag inte rest någonstans, men jag planerar att resa under de kommande sex månaderna jag ska bo här. Valencia har väldigt bra förbindelser med tåg och buss mellan exempelvis Madrid och Barcelona, så jag kommer åka till båda de städerna!

Till någon går i tankarna på att bli au pair vad skulle dina råd vara?

Läs på om vad det innebär att vara au pair! Läs bloggar eller andra saker som informerar dig om hur livet som au pair är. Jag tror att få höra om hur är au pair-livet är från andra au pairer är väldigt givande eftersom att vi kan tala från våra egna erfarenheter. Fundera på om du verkligen vill göra det och om du vill det, kör! Efter sin au pair-tid bär man med sig otroligt mycket erfarenheter och lärdomar. Det finns ingenting att förlora egentligen!

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!