EMMA I SPANIEN

”Det var roligt att möta andra au-pairer från hela världen.”

EmmaBerätta lite om din värdfamilj och hur en vanlig dag ser ut:

Min värdfamilj bestod av mamma, pappa och två flickor, 11 och 13 år. De bodde i sitt sommarhus vid stranden utanför Valencia. En vanlig dag brukade vi först plugga lite engelska, antingen i skolböcker som flickorna hade eller så gjorde vi något spel på engelska tex hänga gubbe. Många gånger slutade det även med att vi bara satt och pratade på engelska. Efter detta tog vi någon mellanmål och sen gjorde vi lite olika saker resten av dagen. Vi gick till stranden (5 min gångväg), tog en sväng på byn, gick och handlade, bakade eller spelade spel. Jag gjorde också lite lättare hushållsarbete tillsammans med tjejerna, tex att jag hjälpte dem ta reda på sin tvätt.

Vad har varit roligast /respektive svårast som au pair?

Det roligaste har varit att se hur tjejerna lärde sig mer och mer engelska. Tex min första vecka så förstod inte lilla tjejen mycket av vad jag sa och pratade inte mycket heller men det blev bara bättre för varje vecka och det var roligt att följa. Det var också roligt att möta andra au-pairer från hela världen.

Svårast måste jag nog säga var den första tiden innan vi riktigt kände varandra och innan man kom in i rutinerna. Då var det lite svårt att veta vad vi skulle göra om dagarna, men allt löste sig efter ett tag.

Vad gör du på din fritid (har du fått vänner, besökt platser, aktiviteter)?

På fritiden var jag mycket på stranden. Jag läste spanska 2 gånger i veckan under juli. På helgerna träffade jag andra au-pairer och vi åkte en helg till Barcelona. Vi brukade också träffas inne i Valencia och bara ta en kaffe och träffas och prata. Jag var också med familjen på saker, när de hälsade på kompisar och släkt, vi åkte en dag till ett stort vattenland och en dag tog de med mig till Ikea.

Har du varit nöjd med Anixi Au pair? (motivera gärna varför eller varför inte):

Jag har varit supernöjd med Anixi. Har fått hjälp med allt vad man kan tänka sig och haft bra kontakt med Natalie under hela tiden, före, under och efter min au-pair tid. Om någon vill åka som au-pair skulle jag rekommendera Anixi till 100%!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!