EMILIA I SPANIEN

 Mitt råd är att funderar du på det och inte har något som håller dig tillbaka så gör det bara! Det låter klyschigt, men det är verkligen en upplevelse du kommer bära med dig hela livet.

emilia-au-pair-spanienHur ser en vanlig dag i ditt au pair liv ut?

Jag tar hand om två superhärliga flickor på snart 3 och 5 år. Min dag börjar med att jag går upp runt åtta och hjälper dem iväg till skolan tillsammans med mamman. Sedan kan jag gå och lägga mig igen, gå och träna, hänga med kompisar eller vad som helst!

Sedan hämtar någon av föräldrarna tjejerna på skolan och är hemma runt 17, alltså är jag ledig hela dagen! Då är jag antingen själv med dem, då föräldrarna kan behöva fortsätta jobba eller har något annat de ska göra, eller så stannar dem hemma tillsammans med oss. Vi leker, spelar musik, går till parken eller något annat skoj!

Omkring 19 badar jag tjejerna, och då brukar mamman laga mat under tiden. Efter det äter vi tillsammans och sen lägger mamman barnen och jag tar hand om disken.

När jag är ledig gör jag i princip vad jag är sugen på och njuter av vad allt Valencia har att erbjuda! Häng med kompisar såklart, träning på gymmet eller i en stora parken, shoppar, fikar, går ut. Ja, allt man kan tänka sig 🙂

 

Vad har varit roligast med att vara au pair? Och vad har varit svårast?

Det är två saker som delar förstaplatsen, och det är dels att få lära känna de fantastiska barnen. Vi har fått en väldigt fin kontakt och jag känner mig verkligen behövd av dem. Jag längtar faktiskt varje dag efter dem! Den andra saken är att få uppleva Valencia och Spanien på ett så otroligt enkelt sätt, som var möjligt med Anixi!

Det svåraste har nog varit att etablera mig i en helt annan stad i ett annat land. Människorna och livsstilen är annorlunda. Bara att de äter middag vid tio på kvällen kändes ju helt galet! Att bo med helt främmande människor var också en stor utmaning, att vänja sig vid det tar tid. Men det häftiga i det är ju när man insett att man vant sig och man känner att det blir en vardag! Det är kämpigt i början, men när man känner att man börjar ”bonda” med familjen känns det så himla skönt. Och då är mattiderna också överkomliga, haha!

 

Vilka råd skulle du vilja ge någon som funderar på att bli au pair?

Mitt råd är att funderar du på det och inte har något som håller dig tillbaka så gör det bara! Det låter klyschigt, men det är verkligen en upplevelse du kommer bära med dig hela livet. Man lär sig så mycket om så många saker, sig själv, kulturen i landet man är i och om människor!

Ett annat råd är att prata om allt du tänker på! Med familj och vänner och inte minst med Anixi. Det har varit en enorm trygghet under denna resan att alltid ha Natalie att vända sig till om det är något som inte känns helt hundra.

 

Skulle du rekommendera andra att bli au pair med Anixi?

Definitivt! De har varit otroligt hjälpsamma genom hela processen, och är fortfarande! Allting gick väldigt smidigt, trots att jag hade noll kunskap kring hur jag skulle gå tillväga. Och sedan, som sagt, så har det alltid känts väldigt tryggt och säkert att alltid ha någon att kunna prata med!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!