ELSA AU PAIR I FRANKRIKE

”Det bästa har varit att hitta nya underbara vänner och ”inse” att världen är större utanför ens egna lilla ”bubbla”.”

Elsa-au-pair-i-frankrike

Varför beslöt du dig för att bli au pair?

Jag ville flytta utomlands, lära mig franska och ändå vara i ”tryggt sammanhang”. Att bli au pair var det bästa alternativet då det är väldigt mycket billigare än att bo själv och betala för franskakurser. 

Vad har varit det bästa hittills med att vara au pair?

– att jag hela tiden lär mig mer franska.

– att kunna promenera i Paris en vanlig lördagskväll eller tisdagsmorgon ! 

– att hitta nya underbara vänner och ”inse” att världen är större utanför ens egna lilla ”bubbla”. 

 

Vad gör du på din fritid?

På fritiden pluggar jag franska på en skola i Paris, läser (mycket läsning på pendeltåget in till Paris!), tar springturer och promenader i nya områden. På helgerna har jag mest fritid och då spenderar jag hela dagar med mina vänner. Vi brukar alltid ha något museum att besöka, en nya park att promenera i eller ett nytt café som vi vill kolla in. Ibland åker jag dessutom till Svenska Kyrkan för att fika, prata svenska och spela spel. Det är svårt att ha tråkigt i Paris, överallt finns saker att göra och se. 

 

Kan du berätta lite om din värdfamilj?

Min värdfamilj består av en mamma och en pappa samt två pojkar på 2 och 4 år. På morgonen ansvarar jag endast för att lämna 2-åringen hos dagmamman, men på eftermiddagen hämtar jag de båda från skola/dagmamma. Jag ger dem mellanmål, leker och pysslar, ger kramar, torkar eventuella tårar och svarar på frågor som ”när kommer mamma hem?”, hjälper dem att bada och ta på pyjamas. Sedan äter vi middag, jag och barnen tillsammans, innan föräldrarna kommer hem vid 19:30-tiden. 

 

Har du varit nöjd med Anixi?

Ja, jag har varit nöjd! Hela ansökningsprocessen gick lätt och snabbt, jag har alltid fått (snabba) svar på mina frågor samtidigt som det alltid har känts personligt och tryggt. 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!