ELSA I ENGLAND

”Det finns ganska många anixi-au pairer i London just nu, och att ha några i närheten att prata svenska med då och då känns väldigt bra.”

anixi-au-pair-elsa-i-england 

Vad är det bästa med England?

När jag går till tunnelbanan passerar jag en golfbana, några gamla pubar, en liten flod och ett fält där det brukar beta åsnor. En halvtimme senare kan jag vandra nedför Oxford Street bland tusentals människor. Det bästa med London är den här blandningen av litet och stort, gammalt och nytt, gräs och asfalt. Det finns alltid någonting nytt att göra, nya människor att träffa och ny mat att äta, men om man inte känner för det kan man ta en långpromenad i skogen istället. Perfekt enligt mig!

 

Kan du berätta lite om din värdfamilj och din vardag som au pair?

Jag bor i en liten by i förorten i en ganska stor villa, hos en ensamstående mamma och hennes två barn. Det ena är snart fjorton år så han klarar sig rätt bra själv; jag måste bara finnas där som sällskap åt honom och se till att han äter ordentligt. Det mesta av mitt jobb berör sjuåringen. Jag väcker henne på morgonen, tar henne till och från skolan, hjälper henne med läxor och leker med henne. Då och då sitter jag barnvakt på kvällarna. Det är tufft ibland, men jag får mycket stöd från min värdmamma och barnens mormor, som bor ett kvarter bort. 

 

Vad hittar du på när du är ledig?

Jag brukar ha ungefär sex timmars ledigt på vardagarna medan barnen är i skolan, så då kan jag gå och träna eller shoppa lite om jag känner för det. Centrala London brukar jag spara till helgerna dock. Jag håller fortfarande på att försöka vänja mig vid staden och lära mig att hitta, men det är så stort att jag inte tror att ens hela det här året kommer räcka till! 

Jag har upplevt det som att det är väldigt enkelt att träffa andra au pairer. De flesta vill komma iväg och hitta på saker, och det är lätt att lära känna varandra eftersom alla går igenom samma saker. 

Min värdfamilj har åkt på semester under loven som varit, så då har jag passat på att göra några längre utflykter till resten av England. Det bästa hittills var en guidad dagsresa till Cambridge. Det var inte ens ett ställe jag hade tänkt på att åka till innan jag kom hit, men det var verkligen superhäftigt att gå runt där och lära sig om stadens historia.

 

 

Vilka råd skulle du vilja ge till någon som ska åka som au pair?

Även om det har varit mycket upp och ner sedan jag kom hit så minns jag nu bara de bra bitarna, och jag ångrar det inte alls. Det kan vara ett väldigt svårt jobb och det kan vara svårt att veta sin plats ibland, det ska man vara beredd på, men det är definitivt värt det! Mitt råd till någon som ska åka som au pair är att vara så ärlig som möjligt med värdfamiljen, både innan och under vistelsen, och att ställa mycket frågor. Du bor hos dem för att hjälpa dem, men du har också rätt att tänka på dig själv. Det är okej att säga till om det är något som bekymrar en!

 

Hur har det varit att åka med Anixi?

Jag är supernöjd med Anixi! Man får alltid snabb hjälp om man behöver det, och det man gick igenom innan avresan har verkligen hjälpt under vistelsen. Dessutom får man kontaktuppgifter till andra au pairer i närheten (om man vill). Det finns ganska många anixi-au pairer i London just nu, och att ha några i närheten att prata svenska med då och då känns väldigt bra.

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!