ELLINOR I AUSTRALIEN

”Att åka till en helt okänd familj va lite nervöst i början, men jag hade pratat en del med Au Pairen som varit i familjen innan mig och hon kunde svara väldigt bra på alla frågor jag hade. ”

Hur var det att åka och bo med en okänd familj?

Att åka till en helt okänd familj va lite nervöst i början, men jag hade pratat en del med Au Pairen som varit i familjen innan mig och hon kunde svara väldigt bra på alla frågor jag hade. I början när jag kom till familjen tyckte jag det svåraste var att veta vad som de ville att jag skulle göra och på vilket sätt de ville att jag skulle göra det på.

Har du hittat kompisar?

Ja jag hittade ganska fort kompisar som jag kände att jag gillade att umgås med.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag för mig ser ut som så att jag börjar jobba vid 7:15, väcker barnen om de inte redan är vakna och ger dem frukost och sedan skjutsar dem till skolan. Efter jag lämnat dem åker jag hem igen, plockar upp ur diskmaskinen och tar hand om barnens tvätt och sängkläder. När de är klart så är jag ledig i några timmar innan jag hämtar dem från skolan igen. Då brukar jag träffa kompisar, åka in till city eller gå och träna. När barnen är hemma igen, ger jag dem mellis och leker en stund innan jag ibland börjar med middagen. Hela familjen äter middag tillsammans och vid 19:30 slutar jag för dagen.

Har du några råd som du skulle vilja dela med dig av till någon som funderar på att bli au pair?

Ett bra råd som jag har skulle nog vara att va inte rädd för att fråga om det är något du inte vet eller förstår. De förstår att du har frågor och de tar inte för givet att du ska veta allting.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!