ELLEN I ITALIEN

”Det som har varit roligast är att se hur annorlunda det kan vara hos en annan familj i ett annat land, och att sett så mycket nya platser plus att jag har fått känna så mycket nya roliga människor. ”

Anixi-au-pair-Italien-EllenEllen sommar-au pair i Italien

Jag hade 2 barn, en pojke på 9 år och en flicka på 7 år, och enligt mig är det nog den bästa åldern. Italien var fantastiskt. Att bo hos en annan familj var väldigt skrämmande när jag tänkte på det, men för mig har det gått väldigt bra, jag var med i deras familj så ingenting var konstigt.

Vad tycker du har varit roligast med att vara au pair?

Det som har varit roligast är att se hur annorlunda det kan vara hos en annan familj i ett annat land, och att sett så mycket nya platser plus att jag har fått känna så mycket nya roliga människor.

Har du några tips till någon som funderar på att bli au pair?

Prata med olika familjer och ta det som känns bäst, ta inte något bara för att. Köp något kul från Sverige till barnen, dom uppskattade det verkligen från mig.

Hur ser en vanlig dag i ditt liv som au pair ut?

Mitt vanliga liv som au pair var att jag vaknade kl 9, åt frukost med barnen (dom fixade sin egen frukost) jag städade undan och småstädade lite i huset. Jag hjälpte jag barnen med läxor några dagar i veckan. Vi lekte ihop, spelade fotboll, var utomhus mycket, cyklade, åkte och handlade mat och var väldigt mycket i poolen för dom älskade att bada, vi hade superkul ihop.

Sedan lagade oftast jag middagen precis innan föräldrarna kom hem (eftersom jag är kock) och de uppskattades väldigt mycket av dom. På kvällen brukade jag och mamman åka och dansa ihop på olika träningspass, sen kom vi hem och kollade på tv allihopa.

När jag hade min lediga dag vilket var på tisdagar så skjutsade jag barnen till deras morföräldrar och sen åkte jag till poolen ensam och bara slappade hela dagen.

På helgerna var föräldrarna lediga och då åkte vi alla och gjorde saker ihop, vi åkte till Schweiz, Venedig och massa andra platser!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!