ELIN I AUSTRALIEN

”Klimatet här är hur bra som helst med många varma och soliga dagar, som gjorda för deras fina vita stränder. Folket här är också väldigt avslappnade och trevliga, så en pratstund i parken med nya människor tillhör vardagen. ”

Anixi-au-pair-Australien-ElinVad är det bästa med att vara au pair i Australien?

Att bara nämna en sak vore omöjligt. Klimatet här är hur bra som helst med många varma och soliga dagar, som gjorda för deras fina vita stränder. Folket här är också väldigt avslappnade och trevliga, så en pratstund i parken med nya människor tillhör vardagen. Sist men inte minst vill jag nämna deras miljö. Allt från deras parker och stränder till deras häftiga och ibland läskiga djur. Att se fria kängurur hoppa runt i parkerna är lika fascinerande som man kan föreställa sig!

Hur ser en vanlig dag ut?

En vanlig dag skulle kunna börja med att jag väcker barnen och sen hjälper dem att förbereda sig inför skolan. Sen lämnar jag dem på skolan och går därefter hem för att städa undan från frukosten och bäddar barnens sängar. Därefter är jag ledig fram tills jag hämtar barnen från skolan. Då träffar jag ibland andra au pairer som även dem är lediga under dagen.

Väl hemma efter att ha hämtat barnen från skolan fixar jag mellanmål åt dem, hjälper dem med läxorna och förbereder ibland middag. Efter det är min arbetsdag ibland över. Men mina arbetsdagar ser väldigt olika ut, ibland jobbar jag på morgonen, ibland på kvällen, ibland både och, samt ibland bara någon timme under dagen. Så ingen arbetsdag är den andra lik, vilket jag även tycker är charmen med att vara au pair.

När jag är ledig kan jag göra vad jag vill så jag brukar träffa vänner, träna, ta en tur till stranden och ibland bara läser jag en bok vid poolen.

Om värdfamiljen:

Min värdfamilj består av en mamma, en pappa, två barn som är 8 respektive 5 år, samt en hund. (Det är väldigt vanligt att familjer har en hund här i Australien.) När jag först kom hit och mötte dem på flygplatsen efter att ha pratat med dem via Internet i månader, kändes det som att jag träffade några kända personer som jag aldrig riktigt hade förstått att jag skulle träffa. (Jag rekommenderar verkligen att man pratar med sin värdfamilj flera gånger innan resan startar eftersom man då inte känns lika främmande för varandra.) Sen åkte jag med dem hem och åt middag och lät dem smaka en del svenskt godis som jag hade med mig (främst saltlakris) vilket skapade en härlig stämning fylld med grimaser och skratt. Dagarna efteråt visade de mig runt och då ägnade vi oss åt att lära känna varandra lite bättre.

Vi bor i en förort till Perth, ungefär tre mil från city. Förorten är lugn med många fina parker och med cykelavstånd från stranden med mysiga caféer. Men trots att det är ett lugnt område kan man känna bruset av storstaden, dels genom de stora shoppingcentrum.

Skulle du kunna rekommendera andra att bli au pair med Anixi i Australien?

Ja, det skulle jag verkligen. Anixi har funnits vid min sida enda sedan jag för första gången kontaktade dem, tills idag när jag befinner mig i Australien. De har hjälpt mig med alla förberedelser och har alltid funnits som ett stöd. Har jag några frågor vet jag dessutom att jag när som helst kan kontakta dem, vilket ger mig en trygghet i min situation som en au pair.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!