EBBA I ENGLAND

”Varje gång jag varit borta på mina små resor blir alltid min lilla tjej Gaby så glad när jag kommer hem. Jag får alltid en kram. Det är något som är lite extra speciellt.”

Berätta lite om din värdfamilj och din vardag som au pair?

Jag bor hos familjen Bickers som består av föräldrarna David och Gisella. Dem 2 barn som mitt jobb består av. Billy är 10 år gammal, han är snäll och omtänksam, väldigt smart och intelligent. Han älskar sitt lego som han har massor av samt att pyssla och leka med sina små leksaks soldater. Gabriella är 5 år gammal och är full av energi. Hon älskar att leka familj med små plast människor och deras hus. En annan variant vi gör är att leka skola med dem med, när hon inte leker detta leker hon och jag vanlig skola eller ”mamma pappa barn” hon älskar bäbisar och sina dockor hon har många av. Även Gaby gillar och pyssla men tappar intresset efter ett tag.

Min familj är jättesnäll dem behandlar mig som en familjemedlem och inte som en tjänst. Då jag tidigare haft en mindre bra upplevelse hos en familj då jag inte kände mig välkommen är jag nu jätte-nöjd med en familj som är som en extra familj. Detta har hjälpt mig och jag har inte haft så mycket hemlängtan, då det är svårt att vara borta hemifrån under längre perioder.

En vanlig vecka för mig är att väcka barnen, göra frukost, fixa i ordningen barnen till skolan, samt köra dem dit. Vissa dagar tvättar jag tvätt/lakan. Men annars är jag ledig några timmar under dagen. Jag spenderar dem antingen med andra au pairer, träffas på fika eller lunch, passar på att gå ut och springa när jag är ledig. Det finns gym och sånt här men jag har alltid föredragit löpning. Sen kl 15 hämtar jag barnen tar dem hem, ger mellis och leker, lagar middag tills mamman kommer hem. Ibland är jag barnvakt på kvällar men sällan på helger.

Vilka tips/råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att åka som au pair?

Om du är sugen på att åka iväg som au pair säger jag JA gör det! Det är det roligaste jag gjort, och först hade jag en jättehemsk familj men jag gav inte upp jag fortsatte leta och hittade sen min drömfamilj. Jag var nära på att ge upp då jag inte hittade en bättre familj under en period men jag kände att jag inte ville åka hem än, jag var inte klar efter 3 månader i England. Tips är om du har lätt att få hemlängtan (vilket jag hade i början) välj tex ett land som är ganska så nära, så det finns möjlighet att åka hem och hälsa på. tex vill du åka och lära dig engelska så betyder det inte att du måste välja Australien, USA, New Zeeland utan länder som England, Irland och Skottland funkar lika bra dem med! Du måste vara öppen till att kulturer från ditt land och din familj kommer vara lite annorlunda än din framtida värdfamilj och det land du väljer. Om du får hemlängtan ring och prata med mamma eller pappa, kompisar eller släktingar oftare, det hjälper men samtidigt försök hitta vänner och hitta på saker, få andra saker på hjärnan funkar bra det med.

Packa inte med för mycket kläder för en säsong! Beroende på vart du bor såklart, åker du varmt så ta mer sommar-kläder och tvärtom om du åker kallare men det finns affärer här för att fylla på din garderob.

En annan sak som är bra är om du åker i Europa så måste du inte vara borta i 1 år. Du kan välja från 3 månader. En mjukstart kan vara tryggt och spännande och känner du under den tiden att du vill stanna kvar har värdfamiljen oftast inga problem med det!

Läs au pair bloggar för att få en bra inblick på hur det är och vara au pair och tveka inte att maila eller skriv till au pairer och fråga. Vi svarar gärna på frågor!

Vad gör du på din fritid?

På fritiden brukar jag antingen åka in till London men bara på helger för jag har inte så mycket tid att jag hinner åka dit under en vardag. Men jag har passat på att resa en del under mitt au pair år. Jag kan rekommendera att göra en lista med olika städer eller platser du vill besöka. Jag har besökt städer som Oxford, Cambridge, Edinburgh, Paris, Dover mm. Jag älskar att resa och så gör många andra au pairer med. Det flesta ställena är inte så lågt borta och man hinner med många över en dagstripp för det är väldigt smidigt att resa med tåg i England.

Jag har inte direkt nån hobby här förutom min löpning och jag gjorde en ganska så kul grej i april i år. Jag sprang mitt första lopp/tävling och jag valde att springa en för välgörenhet och jag sprang dessutom mitt första halv maraton! Så jag gjorde 3 saker i ett, första tävling, en bra gärning och första halvmaraton. Med mig hade jag en kompis som också var au pair hon hette Elsa. Vi båda var nöjda med våra prestationer och vi fick en fin medalj i slutet.

Vissa kväller i veckan träffas vi ihop ett gäng au pairer på en lokal pub för att slappna av lite. Det är som en liten tradition i mitt området att varje torsdag på The Swan träffas alla au pairer och det roliga är att de har ett band som spelar live musik som gör stämningen ännu trevligare.

Under helgerna är jag antingen med kompisar, ute och reser, ser på bio eller shoppar nånstans. London har väldigt bra shopping men det är farligt för ens budget.

Vad tycker du att du har fått med dig genom att vara au pair?

Jag har lärt mig blivit mer självständig, det är en själv som har ansvaret för barn och då gäller det att man vågar stå på två ben. För om man inte är redo att vara borta hemifrån, kunna ta hand om tex två barn, fixa en massa saker så är au pair inte en grej för dig. Man har ett stort ansvar och det är ju såklart läskigt men när man kommer in i rutinen är det superlätt. Detta är min tredje gång att vara au pair så för mig har allting i min nuvarande familj varit superlätt, det enda nya är jag kör bil som då är på vänster sida av vägen men det går galant!

Jag har så många bra minnen att det är svårt att välja ett men i helhet är det så kul att vara au pair, barn är så speciella på deras egna sätt. De är otroligt omtänksamma och säger vad dem vill och det är det jag älskar med barn. De har inga gränser. Men det är vi som hjälper dem hitta den perfekta balansen med vad som är rätt och fel. Men ett trevligt minne är att varje gång jag varit borta på mina små resor och speciellt om jag varit borta en natt blir alltid min lilla tjej Gaby så glad när jag kommer hem. Jag får alltid en kram. Det är något som är lite extra speciellt.

Skulle du rekommendera Anixi som organisation?

Jag skulle verkligen rekommendera Anixi! De hjälpte mig så mycket under den perioden jag hade det mindre bra och var i re-match som jag nämnde tidigare tvekade jag om jag ville stanna eller åka hem. Ett tag kände jag för att packa ihop allt ge upp och åka hem, men då påminde Natalie mig om att jag förut sa att jag vill hitta en ny familj, jag ville inte åka hem än till Sverige. Det fick mig att komma tillbaka på rätt bana och fokusera på att hitta en ny familj. Natalie har alltid varit där om jag haft frågor och när det sorgligt nog hänt hemska attacker i London har hon alltid kollat med oss om vi är okej. Det känns tryggt att man har nån hemma som ser efter en.

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!