DEMETRA I USA

”Att vara au pair stärkte mitt självförtroende, gjorde mig mer självständig och jag känner att jag kan tackla alla möjliga situationer i olika miljöer.”

demetra au pair i usa med anixi

Varför valde du att bli au pair?

Jag ville verkligen veta hur det är att leva och bo i USA och eftersom jag är utbildad förskolelärare var det en perfekt kombination för jag fick fortsätta att jobba med barn.

 

Berätta lite om din tid i USA.

Jag stannade i två år totalt och det var en fantastisk tid i mitt liv. Att vara au pair stärkte mitt självförtroende, gjorde mig mer självständig och jag känner att jag kan tackla alla möjliga situationer i olika miljöer.

Jag har samarbetat med människor från olika kulturer och sett hur man kan göra saker på olika sätt. Jag har dessutom fått möjligheten att resa och se många olika platser som New York, New Orleans, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Grand Canyon, Portland, Colorado, Washington DC med mera. Och så har jag bott i två städer först i Chicago och sedan i Seattle. Min au pair-lön har täckt alla mina utgifter under hela min au pair-tid inclusive alla resor.

 

Vad var annorlunda i USA?

Amerikanarna är så trevliga. Tex. När man kliver på bussen så hälsar man och när man kliver av tackar man chauffören. Och att allt har olika skatt som man betalar som man måste lägga på på priset. Och det är jättesvårt i början att räkna i inches, gallons och fahrenheit. Och att inte glömma att dricksa!

 

Vad pluggade du?

Jag läste en kurs i italienska, en i engelska och sedan tog jag en kurs i träsnidning. Jag åkte också på weekend courses till både New Orleans och New York med andra au pairer det var väldigt roligt.

Berätta lite om värdfamiljen och barnen:

Min värdfamilj var jättebra och hjälpte mig med allt jag behövde. Jag hade hand om två barn. Båda gick i skolan så jag hade mycket ledig tid till att utforska staden. Mina arbetsuppgifter var att köra barnen till skolan på morgonen och att hämta dem på eftermiddagen. Sedan hade de olika aktiviteter som jag körde runt dem till. Jag älskade att spendera tid med barnen och att se på när de spelade matcher med sina lag!

 

Hur skaffade du dig vänner i USA?

Jag fick många vänner. Mina första kompisar var andra som också var au pairer som jag lärde känna genom programmet. Vi var fyra stycken au pairer som kom extra bra överens och vi höll ihop under hela au pair-tiden och gjorde en massa saker ihop. Tillsammans med dem började jag också lära känna amerikanare.

Hur kände du dig när du först kom till USA?

Mina första känslor var blandade: entusiasm, glädje men även rädsla för det okända. Det kändes som jag ville gråta både av glädje men också av nervositet. Allt på samma gång!

 

Vad gjorde du på din fritid?

Jag tittade på amerikanska serier på TV om jag var hemma och ville slappa. Annars gick jag ut och tog en fika, promenerade, shoppade eller gick ut med mina vänner för att äta, gå på bio eller för att ta en drink. Det finns massor att göra!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!