DANIELA I SPANIEN

Jag älskar att bo i Spanien. Min favoritsyssla varje morgon är att dra upp persiennerna i mitt rum och titta på den blåa himlen, solen och palmerna utanför min lägenhet, vädret i Spanien kommer aldrig göra dig besviken.”

Anixi-au-pair-Spanien-DanielaHur är det att bo i Spanien?

Jag älskar att bo i Spanien. Min favoritsyssla varje morgon är att dra upp persiennerna i mitt rum och titta på den blåa himlen, solen och palmerna utanför min lägenhet, vädret i Spanien kommer aldrig göra dig besviken. Spanjorer är väldigt glada och vänliga det är inte ovanligt att de vill att man ska prata med dem vid lekparken eller på tåget vilket är en stor skillnad från Sverige. En annan sak som jag gillar med Spanien är stämningen, det är alltid fest! Det finns många högtider som firas med dans och fyrverkerier och det finns alltid något att göra. 

Kan du berätta lite om din värdfamilj?

Min värdfamilj består av en mamma, en pappa och två barn på 8 och 2 år. Pappan utbildar sig i en annan stad i Spanien och kommer bara hem på helgerna så jag jobbar främst med mamman. Ända sedan första dagen jag kom har de behandlat mig mycket bra. Jag bor i en stad som heter Valencia och jag är väldigt nöjd med min placering då det verkligen finns allt här och viktigast av allt många andra au-pairer. Det är viktigt att skaffa vänner i början för annars kommer man att känna sig ensam. Så fort någon frågar dig om du vill göra något så säg ja även om det känns läskigt och jobbigt, för det kommer vara så värt i slutändan. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag arbetar relativt varierat under veckodagarna så varje måndag och fredag arbetar jag bara med 2-åringen och varje tisdag och torsdag bara med 8-åringen och på onsdagarna båda två då den äldre har judolektion. En vanlig arbetsdag med 2-åringen börjar jag vid 17.00 då mamman och åttaåringen åker till en extra engelska-akademi utöver den vanliga skolan. Då väcker jag henne från hennes siesta och sedan leker vi med hennes leksaker, pysslar eller går till parken tills de kommer hem 20.30. En vanlig arbetsdag med åttaåringen ser ut så att jag börjar vid 14.00 då jag är hemma och äter lunch med mamman och två-åringen. Sedan lägger mamman 2-åringen och jag och mamman är hemma tillsammans. Sedan tar hon med flickan till skolan igen och hon åker och jobbar. Vid 17.15 hämtar jag åttaåringen vid bussen och vi spenderar kvällen genom att leka och göra engelskaläxor. Vid 20.30 kommer de hem och jag slutar jobba. Jag är ledig hela helgen. Varje måndag och onsdag har jag spanska lektion från 10-11.30 och det är väldigt roligt. Skolan anordnar också utflykter som eleverna kan följa med på så jag och mina kompisar brukar ofta följa med och göra olika saker såsom bergsklättring i den spanska naturen. Nästan varje helg åker familjen till deras strandhus och jag får välja att följa med eller stanna hemma och vara med vänner. 

Skulle du rekommendera andra att bli au pair i Spanien med Anixi?

Jag skulle absolut rekommendera andra att bli au-pair i Spanien med Anixi eftersom man får uppleva massa saker som man inte hade fått i Sverige. Det är också fantastiskt spännande och lärorikt att jobba med barn och prova att bo en främmande utländsk familj. Anixi har redan från början känts väldigt stöttande och seriösa. Då jag hade lite praktiska problem under min flygresa var det bara att ringa Natalie och fråga om råd vilket var helt fantastiskt betryggande. 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!