AURORA AU PAIR I KALIFORNIEN

”I julas åkte jag och tre andra au pairer till Las Vegas och nästa vecka ska jag åka till New York!”

Aurora-au-pair-in-USAKan du beskriva en vanlig dag i ditt au pair-liv?

Jag jobbar måndag till fredag och på helgerna är jag ledig. När jag jobbar går jag upp vid 7.30 och vid 8.00 börjar jag jobba. Mina värdföräldrar åker till jobbet kl. 9.00 så jag har hjälp av dem på morgonen. Jag brukar ta hand om minstingen som är 8 månader och de gör frukost till 2-åringen. När de har åkt till jobbet leker jag med barnen fram till kl. 11.00. Då är vi oftast hemma eller i trädgården för vid 11 lägger jag dem och sedan sover de fram till kl. 13.00. När de vaknar är det dags för lunch och sedan går vi till parken för att leka. Där finns det andra au pairer med barn också så att barnen kan leka tillsammans. På måndagar och onsdagar slutar jag vid kl. 17.00 för då går jag till college och de andra dagarna vid 18.00.

 

 

Skulle du rekommendera andra att bli au pair?

Det skulle jag absolut göra! Det är en fantastisk erfarenhet. Det förändrar sättet du tänker på och med det menar jag definitivt till det bättre. Du blir mer självständig och lär dig att leva med andra människor och du mognar. Du lär känna människor från hela världen och lär dig om deras kultur och synsätt. Du kan plugga på college och inte att förglömma hur bra du blir på engelska! Du bor ihop med människor som pratar engelska och det är det bästa sättet att lära dig språket.

 

Kan du beskriva området där du bor?

Mitt område heter Huntington Beach och är ungefär en timme från LA. Det ligger strategiskt bra till med många fantastiska platser som San Francisco, Hollywood, Beverly Hills och Las Vegas relativt nära. Vädret här är underbart, sommar nio månader om året.  Den lägsta temperaturen vi haft i vinter var 15 grader. Jag har inte badat i havet i år ännu men surfarna är i vattnet året om. Människorna här är supertrevliga och vill alltid hjälpa till. De tittar inte konstigt på dig om du inte pratar engelska som en amerikanare för de är så vana vid att det finns alla möjliga sorters folk här. Det växer palmer och blommor överallt, vägarna är jättestora och rena. Bara att vandra runt här är en upplevelse för att allt är så fint.

 

Var det lätt att få kompisar i USA?

För mig var det jättelätt! För innan jag åkte fick jag från Anixi en annan tjej som redan var au pair i LA med dem så henne lärde jag känna redan innan jag anlänt. Genom henne fick jag snabbt lära känna hennes kompisar och sedan de andra på au pair-träffarna. Vi har en WhatsApp- grupp där vi skriver våra planer för helgen så kan man se vilka som har lust att hänga på. Vi brukar gå ut och äta, shoppa och så klart njuta av det amerikanska nattlivet! Jag har fått så många vänner från flera olika länder och det känner jag en stor tacksamhet inför.

 

Vad gör du när du är ledig?

På helgerna träffar jag de andra tjejerna, vi går ut o käkar, går på bio, shoppar, går på museum åker på resor ihop med mera.
Ibland är jag också med min värdfamilj på helgen. Jag har varit med dem när de har hälsat på sina vänner, vi har gått på zoo ihop. Min värdfamilj är väldigt aktiv och de hittar alltid på en massa roliga saker på sin fritid så det är kul att hänga på ibland. I julas åkte jag och tre andra au pairer till Las Vegas och nästa vecka ska jag åka till New York!

 

 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!