ANNIE I AUSTRALIEN

”Att bli Au pair är ett av de bästa besluten jag har tagit och jag är så tacksam att jag vågade ge mig ut utanför min bekvämlighets-zon.”

Anixi-au-pair-Australien-AnnieMitt namn är Annie och jag jobbar som Au Pair i en förort till Perth, Australien, under nio månader. Jag bor i en familj i med två barn. Barnen är tre och fem år gamla.

Hur ser en vanlig dag i ditt liv som au pair ut?

En vanlig arbetsdag börjar med att jag hjälper det äldsta barnet inför skolan. Jag klär på henne skoluniformen och gör i ordning frisyren. Eftersom att en av föräldrarna alltid är hemma på morgonen fixar dom frukost och klär på treåringen. Efter att allt är redo inför skolan är det min uppgift att underhålla barnen fram till skolan börjar. När jag har lämnat det äldsta barnet vid skolan spenderar jag resten av dagen med att ta hand om det yngsta barnet. Under en dag ihop med en treåring hinner det hända mycket. Vi leker, lagar mat, ritar, går till lekplatsen och hittar på allt möjligt annat. Jag och en Au pair-kompis till mig brukar ta med våra barn och träffas på en lekplats i närheten en gång i veckan. Detta är väldigt givande för både barnen och oss. Under en dag med en treåring kan man behöva prata med någon i sin egen ålder också för att orka med dagen bättre. På eftermiddagen hämtar jag det äldsta barnet vid skolan. Eftermiddagen och kvällen spenderas med att leka, laga mat, bada barnen och till slut lägga dom.

 

När jag är ledig åker jag gärna på olika utflykter och upptäcker nya platser. Det är väldigt viktigt att komma ut ur huset och hitta på saker utanför familjen, det kanske känns ganska självklart men man blir ganska bekväm av sig i hemmet. Vanligtvis burkar jag åka till en park, till havet eller sätta mig på ett café och umgås med mina vänner. Det finns många små dagsutflykter som man kan göra från Perth till olika naturreservat, vackra öar och stränder. Det är väldigt tacksamt att ha naturen väldigt nära trots att man bor nära en stad.

 

Skulle du rekommendera andra att bli au pair i Australien med Anixi?

Jag skulle definitivt rekommendera att åka som Au pair till Australien med Anixi. Än så länge har det varit en helt fantastisk upplevelse. Efter bara tre månader här har jag lärt mig så mycket och utvecklats i så mycket. Australien är ett helt fantastiskt land.

Att åka hit med Anixi är ett beslut jag är väldigt tacksam över att jag fattade. Vad Anixi främst har hjälpt mig med var förberedelserna inför resan. Innan jag åkte var det tusen frågor som snurrade i huvudet och så många olika saker jag funderade och oroade mig över. Med hjälp av Anixi fick jag svar på alla frågor jag behövde och alla frågor jag inte ens tänkt på att jag behövde ställa. Det gjorde mig väldigt mycket lugnare inför avresan och så mycket tryggare nu när jag är på plats också. Det är väldigt skönt att veta att dom bara är ett mail bort och att jag kan ställa vilka frågor som helst utan att känna mig löjlig.

 

Vilket är ditt bästa Australien-minne hittills?

Mitt bästa Australien-minne hittills är svårt att säga. Det är så mycket som är annorlunda än vardagen hemma i Sverige. Jag älskar havet och att bara ha en halvtimme till klarblått vatten och kritvita ständer är fantastiskt. Jag tror att ett av mina absoluta favoritminnen var när två månader in i min tid här, allt hade precis lugnat ner sig och livet här började kännas som vardag. När det hände så insåg jag faktiskt vart jag var och efter det har jag kunnat njuta så mycket mer av allt som platsen har att erbjuda. Man har också så mycket mer energi över att ge till familjen och till saker man själv vill hitta på. Trots allt fantastiskt jag fått se och vara med om här så har lugnet och känslan av att känna sig bekväm och hemma varit något av det allra bästa här.

 

Vilka råd skulle du vilja ge någon som funderar på eller ska bli au pair?

Om du funderar på att bli Au Pair så är mitt råd till dig att åka så länge du gillar att hänga med barn och upptäcka nya platser och kulturer. Gör du inte det så skulle jag nog råda dig till att ta en annan inriktning men till er som gör det så säger jag bara åk. Ta reda på så mycket info du kan i förväg. Har du redan bestämt dig för att åka så tycker jag att du ska göra mycket research om platsen du ska åka till. Jag pratade väldigt mycket med min värdfamilj på Skype innan jag skulle åka, det gjorde mig trygg och bekväm och när jag väl kom hit kändes det redan som att jag kände dom. Jag minns att jag oroade mig allt för mycket innan jag kom hit men all oron släppte under första veckan. Så övertänk inte saker. Förutom det är det mest att börja räkna ned dagarna tills du åker. Att bli Au pair är ett av de bästa besluten jag har tagit och jag är så tacksam att jag vågade ge mig ut utanför min bekvämlighets-zon.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!