ANNIE I AUSTRALIEN

” Våga ta steget!! Du kommer inte att ångra dig och du kommer att ha ’the time of your life!’ ”

anixi-au-pair-AnnieVad är det bästa med Australien?

Det bästa med Australien – Det finns så mycket som är bra med Australien. Jag gillar att det är ett engelskt talande land och att man då lätt kan göra sig förstådd. Jag älskar även klimatet här. Min favorit årstid är sommar och här är det sommar året runt kan man nästan säga. Iallafall här i Syndey där jag bor. Människorna har är ofta väldigt öppna och hjälpsamma! Det finns även så himla mycket att göra, se och uppleva har på andra sidan jorden. Australien har så mycket att erbjuda. Otroligt fina stränder, fin och häftig natur, storstäder, nattliv, kultur.. ja allt man kan tänkas vilja ha finns här i Australien. 

Varför valde du att bli au pair?

Jag valde att bli au pair för att jag har alltid älskat barn och tycker att det är genuint roligt att ta hand om barn. Jag ville även utmana mig själv för att utvecklas som person och bli mer självständig. Det kändes som det bästa beslutet för mig. För jag kände mig inte redo för att börja plugga direkt efter studenten och jag har alltid älskat att resa. Så au pair jobbet kändes perfekt för mig. Man får jobba med barn, bo utomlands och chansen att utvecklas och uppleva otroligt mycket. 

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?

Min värdfamilj består av en mamma, pappa, en son (4år) och en dotter (1,5 år). En vanlig vecka för mig innebär 3 eller 4 dagars jobb under veckodagarna. När jag jobbar så ringer mitt alarm vid 06-07. Då går jag upp och fixar iordning lite i köket. Då brukar sonen redan vara vaken, så då brukar vi äta frukost tillsammans. Lite senare brukar dottern vakna. Då ger jag henne frukost och sedan gör jag iordning barnen för dagen. Sedan går vi alla tillsammans och lämnar sonen på Preschool. Sedan går jag och dottern hem igen, ibland stannar vi även vid lekplasten och leker ett tag. När vi kommer hem brukar vi leka en stund innan det är dags för att laga lunch. Efter lunch är det dags för dotterns nap. Medans hon sover brukar jag städa undan, tvätta och ibland tar även jag en liten nap haha! När hon vaknar igen brukar vi äta lite mellanmål och vid 3 tiden är det dags att hämta sonen på preschool igen (om inte pappan gör det efter jobbet). Sedan vid 4 tiden kommer pappan hem från jobbet och då slutar även jag. Sonen är på preschool 3 gånger i veckan så detta var en sådan dag. När jag har båda barnen brukar vi hitta på mer grejer. Till exempel, ha picknick, åka till olika lekland, playdates med andra au pairer och deras barn och ibland bara vara hemma och pyssla och kolla på film. Jag är ledig varje helg (ibland är jag barnvakt, om föräldrarna ska på dejt eller likande) men jag är nästan alltid ledig på helger. Jag försöker alltid hitta på så mycket jag kan på helgerna. Jag gillar att träffa kompisar, hänga på stranden, shoppa, ibland åka på weekends till andra ställen här i Australien, festa och ibland bara ta det lugnt och träna. 

Skulle du rekommendera andra att åka med Anixi?

Jag rekommenderar att åka med Anixi. Dem har hjälpt mig med allt och allt gick väldigt smidigt och fort. Man kan känna sig trygg och det har alltid svar på ens frågor. 

Tips till dig som funderar på att bli au pair:

Våga ta steget!! Du kommer inte att ångra dig. Du kommer bara ångra dig om du inte gör det. Va inte rädd för att inte hitta några kompisar eller att misslyckas. Du kommer hitta kompisar och du kommer att ha ”the time of your life”. 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!