ANNA I ENGLAND

”Bara gör det! Det är inte så svårt eller jobbigt som man tror och om du ångrar dig kan du bara åka hem. Det är jättelätt att hålla kontakten med de där hemma genom Facetime och Skype, och om du saknar de jättemycket kan de bara komma och hälsa på! 

Kan du berätta lite om din värdfamilj och området där du bor?

Jag bor i en stad som heter Guildford sydväst om London. Staden har ungefär 160 000 invånare och är jättegullig. Den känns väldigt genuin och det är faktiskt skönt att bo i en mindre stan utan turister. Det finns massor av gulliga kaffer, restauranger och pubar. Och när jag vill åka in till London ligger det bara en 40 minuters tågresa bort.

Jag tar hand om två stycken tjejer, 5 och 7 år gamla. Dom är jättesöta och vi har väldigt roligt ihop. Familjen har varit väldigt inbjudande mot mig och verkligen fått mig att känna mig som en del av familjen.

Hur ser en vanlig dag för dig ut?

Min dag börjar med att jag och föräldrarna äter frukost med barnen. Sen så åker föräldrarna in till jobbet och jag hjälper barnen att klä på sig sina skoluniformer och göra dom klara för skolan och sen skjutsar jag dom dit. Sen när jag kommer hem så fixar jag lite i huset, bäddar barnen sängar och tvättar. Sen är jag i princip ledig från 09.30 till 15.00 när jag hämtar barnen från skolan.

Under min fritid hänger jag med andra au pairer, pluggar en engelskakurs på collage, utforskar området där jag bor i och tar det lugnt. Jag är lediga alla kvällar och alla helger förutom enstaka gånger när föräldrarna ber mig att sitta barnvakt. Under helgerna brukar jag gå på spelningar, åka till London eller Brighton, gå ut och dansa och träffa kompisar.

När jag har hämtar barnen från skolan kl 15.00 så åker vi hem, leker och sen fixar jag deras kvällsmat. Barnen äter bara lätta grejer som tar max 15 minuter att laga, vilket underlättar för mig. Föräldrarna brukar komma hem runt 18.00 och då gör dom läxorna med barnen och jag blir då ledig för kvällen.

Har du träffat kompisar?

I början var jag orolig att det skulle vara svårt att hitta vänner men när allting väl började gick det väldigt lätt. Har hittat vänner som jag klickar jättebra med vilket är en stor trygghet. Eftersom alla au pairer är i samma sits och att ingen känner någon så blir det ganska naturligt att man börjar umgås.

Har du några goda råd att ge någon som funderar på att åka som au pair?

När du väljer värdfamilj fokusera på familjen och inte var de bor. Detta är superviktigt, du kommer trots allt tillbringa jättemycket tid med familjen och om du känner dig obekväm eller otrygg med dem kommer din vistelse bli mycket sämre.

Bara gör det! Det är inte så svårt eller jobbigt som man tror och om du ångrar dig kan du bara åka hem. Det är jättelätt att hålla kontakten med de där hemma genom Facetime och Skype, och om du saknar de jättemycket kan de bara komma och hälsa på!

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!