AMANDA I SPANIEN

”Det är stort! Man lär känna sig själv på ett helt nytt sätt, vilket jag tycker är helt fantastiskt.” 

Amanda H

Hur var det att åka och bo med en okänd familj?

Det är klart att det är en stor omställning att flytta till ett nytt land och att bo med människor som du inte känner, men du märker rätt snabbt om du kommer trivas med familjen eller om du kanske behöver byta.

 

Redan från början har jag känt  mig som en del av familjen och inte som en au pair. Min värdfamilj har verkligen visat att jag är en del av deras familj. Mitt värdbarn heter Sara, hon är 10 år gammal och vi har väldigt roligt tillsammans. Min värdmamma och jag har kommit varandra väldigt nära och det känns verkligen som att jag kan prata om allt med henne. Även min värdpappa är helt underbar. Han är väldigt hjälpsam med allting och vill verkligen att jag ska trivas i deras familj. Jag är väldigt tacksam att jag matchade så bra med min familj.

Har du några tips och råd som du skulle vilja dela med dig av till framtida au pairer?

Mitt råd till blivande au pairer är att inte ge upp! De första veckorna är jobbiga och du kommer att vilja åka hem. Det är en stor omställning att flytta till en ny stad där du inte hittar någonstans eller känner någon. För mig kändes allting så mycket bättre när jag träffat de andra au pairerna och när jag började hitta i själva staden. Efter två månader i Valencia älskar jag staden och jag har fått lära känna helt fantastiska människor. Nu älskar jag mitt liv här!

Vad tycker du att du har lärt dig av att vara au pair?

Jag har lärt mig så mycket om mig själv. Saker som jag aldrig trodde jag skulle göra har jag faktiskt visat för mig själv att jag klarar av. Att ta sig ur sin trygghetszon, lämna alla man älskar och hela sitt liv bakom sig för att ensam flytta till ett helt nytt land, en helt ny kultur och till en helt ny familj. Det är stort! Man lär känna sig själv på ett helt nytt sätt, vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Vilket är ditt bästa au pair-minne hittills?

Jag har inget specifikt ”bästa au pair-minne hittills”, men det absolut bästa med hela resan är att jag fått vänner som jag aldrig hade kunnat önska mig. Vi har redan bokat in flera resor under de kommande året. Vi ska bland annat fira nyår i Madrid och till våren ska vi åka över till Ibiza.

Skulle du rekommendera andra att åka med Anixi Au Pair?

Jag skulle absolut rekommendera andra att åka med Anixi. Jag har känt mig trygg under hela ansökningsprocessen och under hela min vistelse nere i Spanien. Det bästa med Anixi är att allting är så himla personligt och att de formar din resa utefter dina önskemål. Du får en kontaktperson under hela din au pair-tid och de hjälper dig under hela resan.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!