ALVA I ENGLAND

Jag upplever att engelsmän är väldigt trevliga och hjälpsamma så jag känner mig välkommen. Det finns mycket att se, upptäcka och lära så man kan fylla sin fritid med spännande och roliga utflykter. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag för mig börjar 07:45 nere i köket där jag förbereder min nio-åriga flickas frukost. Jag ser till att hon äter sedan plockar jag undan och ser till att hon får med sig allt hon behöver för dagen i skolan. Därefter kör jag henne till skolan och sedan har jag fram till eftermiddagen på mig att göra lite hushållsarbete, det kan vara att stryka, bädda, eller städa flickornas rum. Oftast tar det inte mer än en timme, resterande tiden kan jag göra vad jag vill, det kan vara att träffa en kompis eller gå en promenad. Senare på eftermiddagen hämtar jag flickan och när vi kommer hem ser jag till att hon gör sina läxor, jag lagar mat och ser sedan till att hon tar ett bad och att hon hoppar i sin pyjamas. Föräldrarna är tillbaka strax efter 19:00 och då slutar jag för dagen. 

Tycker du att England är ett bra land att vara au pair i?

Utifrån min personliga erfarenhet tycker jag att England är att bra land att vara au pair i. Jag upplever att engelsmän är väldigt trevliga och hjälpsamma så jag känner mig välkommen. Det finns mycket att se, upptäcka och lära så man kan fylla sin fritid med spännande och roliga utflykter.

Vilka råd skulle du vilja ge någon som funderar på att bli au pair?

För dig som vill bli au pair är mina råd att vara noggrann och lyssna på din magkänsla när du ska välja din värdfamij. Trivs du i din familj kan jag lova att du kommer få en bra upplevelse. Jag råder dig också att hitta saker du kan göra på din fritid, t.ex läsa språk eller utöva din hobby, då kommer du utanför huset och det blir ett naturligt sätt att träffa nya människor. Till sist vill jag råda dig att ha mycket tålamod och räkna med att det tar ett tag att känna sig hemma och helt trygg med familjen och de arbetsuppgifter du förväntas utföra.

Vilken har varit den största utmaningen för dig med att vara au pair? Vad tycker du att du har lärt dig av att vara au pair?

Den största utmaningen för mig med att vara au pair har nog varit att hitta en balans som passar mig vad gäller min relation till familjen. För mig var det väldigt konstigt i början att känna mig bekväm med att jag både jobbade i huset och hade min fritid i hustet. Alla familjer och alla au pairer är olika och har olika förväntningar när det kommer till nära relationer och att vara en del i familjen. För mig har det tagit tid att hitta min plats i familjen och vilken typ av relation jag vill ha till min värdfamilj. Det som har varit väldigt givande för mig med att vara au pair är just att få komma in i en främmande familj i ett främmande land och ta del av deras vardag och allt vad det innebär med rutiner, vanor och traditioner. 

BLI AU PAIR I FYRA ENKLA STEG

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Off you go!