Anixi Au Pair

 

VOULA I KALIFORNIEN

”Jag känner mig verkligen som en familjemedlem, att de bryr sig om mig på riktigt. ”

voulaBeskriv området där du bor i USA

Där jag bor är det som en drömvärld. Området heter Newport Beach och ligger endast 45 minuter från LA. Jag bor precis vid havet. Varje söndag invaderar surfarna stranden och då brukar jag titta på när de kommer bärandes på sina brädor. Det är palmer överallt och människorna är jättetrevliga. Man behöver aldrig känna sig olustig över att man har ett konstigt uttal på engelskan för det är människor från en massa olika länder här, så alla pratar på sitt sätt. Och USA är ju faktiskt byggt av invandrare.

Det finns klubbar, visserligen stänger de vid 2 men när man går ut kan jag garanterar att du kommer att ha roligt! Vägarna är stora och breda och allt är väldigt välorganiserat. Det finns små mysiga butiker och massa olika matställen med mat från hela världen.

Hur är din värdfamilj?

Min värdfamilj är väldigt generösa gentemot mig. De är varma människor, barnen är livliga och har mycket humor. Jag känner mig verkligen som en familjemedlem att de bryr sig om mig på riktigt.

Vi kramas mycket och skrattar tillsammans. Det finns inget bättre än när ett barn kommer och säger: ”I like you because you are excited and funny and cool……like Nicki Minaj…och kanske inte just det där sista men resten, hahaha.

Ibland får jag hemlängtan men då finns de alltid där för mig och då går det fort över. De värdesätter det arbete jag gör och när jag gör fel så har de tålamod med det med för det är mycket att ta in speciellt i början.

Skulle du rekommendera andra att bli au pair?

Det skulle jag absolut göra! Förutom att du får bo i ett annat land och ta del av den kulturen så skulle jag säga att man ska göra det för att det får en verkligen att tänka i nya banor. Man träffar människor från hela världen och man lär sig att man kan leva på olika sätt. Att vara au pair öppnar nya dörrar och du får nya insikter om vad du ska göra i framtiden.

Vad gör du på din fritid?

Jag går på gymmet, simmar i havet . Det är en otrolig känsla när vågen kommer och lyfter upp dig och du känner som du flyger! Jag går ut på barer och klubbar, besöker turistställen som Beverly Hills och Hollywood och så reser jag. Jag har varit i Las Vegas, San Francisco, San Diego, Santa Monica, Santa Barbara och allt det där som jag tidigare sett på TV har jag nu sett i real life!

Sedan går jag på college också och det är en upplevelse i sig. Lektionerna håller hög klass och jag tycker att det är superkul att gå i skolan. Campus är jättefint och jag har fått kompisar där med.

Några råd till blivande au pairer?

Mitt bästa råd är att välja rätt familj. Känn efter så att personkemin känns bra. Du kommer att bo tillsammans med familjen så det är viktigt att man funkar ihop.

Bli inte rädd om du den första tiden känner att du vill åka hem. Det är helt naturligt och det kommer att gå över. Förvänta dig att du kommer att få känna av kulturkrockar det är också något som alla går igenom och de flesta tar sig igenom det. Så varför inte du med?

Prata med din värdfamilj. Problem uppstår oftast när man inte har en ärlig kommunikation. Så prata även om det känns obetydligt just då. Var också noggrann i början med hur du pratar eftersom det är en annan kultur så att de förstår vad du menar. Man får helt enkelt förklara och försöka att sätta ord på sina känslor. Men håll inte inne med något!

Skaffa kompisar för man måste ha vänner för att ha roligt som au pair. Så det är viktigt att man försöker skaffa kompisar att göra saker med på sin lediga tid så att man inte känner sig ensam.

Och prata med andra som har åkt som au pairer som mig till exempel!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Kontakta oss

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!