Anixi Au Pair

 

THOMAS I SAN FRANCISCO

”Det minsta man kan säga är att jag är väldigt nöjd med Anixis stöd och sättet som de förberedde mig på innan jag åkte.”

thomasHar du fått vänner i USA?

En av de bästa sakerna med att vara au pair är alla människor som jag träffat. Människor från hela världen. Det är en häftig känsla att sitta vid ett bord med vänner som alla är från olika länder. Vi kommer från olika bakgrunder och kulturer. Jag har fått kompisar från Frankrike, Spanien, Japan, Brasilien, Mexiko, Sydafrika, Moldavien och många fler länder.

Har du fått det stöd/den hjälp du förväntat dig av Anixi?

Jag är jättenöjd med all hjälp jag har fått från Anixi Au Pair. De hjälpte mig innan jag åkte iväg och genom hela min tid som au pair i USA. De hjälpte mig med hur man fyller i ansökan, med att ansöka om visum och så fort jag behövde något svarade de omedelbart. Det gällde helg som vardag dygnet runt i princip, både genom telefon, Skype och facebook. Det minsta man kan säga är att jag är väldigt nöjd med Anixis stöd och sättet som de förberedde mig på innan jag åkte. Sedan den dagen jag åkte har de kontaktat mig för att försäkra sig om att jag har det bra här borta och de följer mitt liv i USA. Jag känner att jag har deras stöd och att jag kan vända mig till dem närhelst jag behöver något.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Varje familj har sitt schema beroende på familjemedlemmar och vad de har på sitt program. Min dag börjar kl 6.30 med att jag stiger upp och gör iordning frukost till de två barnen jag ser efter. Sedan kör jag dem till skolan. Vid 8.30 är jag ledig och då kan jag göra vad jag vill. Ibland har jag lektioner på college som jag går till, går till gymmet, ta en promenad i parken, går till något museum eller gör något annat.

Vid kl 16.00 hämtar jag barnen i skolan och sedan är vi tillsammans under eftermiddagen. Ibland har barnen olika aktiviteter som jag kör dem till. Ibland åker vi och läser läxorna på biblioteket, eller leker tillsammans i parken. Sedan åker vi hem, äter, leker en stund till innan barnen går och lägger sig kl 20.00.

Efter det är jag ledig igen och kan göra vad jag vill. Gå på bio, teater, gå ut och ta en öl, eller vad jag nu har lust att göra. Helgerna ser så klart annorlunda ut då jag inte jobbar.

Räcker lönen?

Det beror lite på i vilken stat man bor i. Kalifornien är ganska dyrt men jag klarar mig på lönen utan att mamma och pappa behöver skicka några pengar. Men i andra stater som jag har besökt är det verkligen jättebilligt så då får man mycket mer för pengarna. Men jag skulle säga att lönen är helt OK och man kan göra en hel del saker på sin fritid för den.

Vad pluggar du?

I San Francisco där jag bor finns det en massa olika alternativ på vad man kan plugga så man kan välja något som intresserar en. Det finns riktigt stora namn inom universitetsvärlden här såsom Stanford men det finns också Community Colleges som har gratis-kurser för studenter och au pairer. Tills nu har jag gjort 2 kurser på ett Community College, ”Business Administration” och ”Job Preparation”. Även om kurserna är gratis är nivån på utbildningen väldigt bra och lärarna bryr sig verkligen om eleverna. De svarar på alla frågor och hjälper till med med det man behöver. Jag tycker verkligen att jag har fått ut jättemycket av mina kurser. Åtminstone kortsiktigt.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Kontakta oss

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!