LINNEA I SPANIEN

”Det känns också skönt att veta att man har någon att skriva till om jag skulle ha något problem eller fundering och att det alltid tas på allvar.”

Linnea-au-pair-i-Spanien

Kan du berätta lite om hur en vanlig dag som au pair är för dig?

En vanlig veckodag går jag upp vid tjugo i åtta, vid åtta väcker mamman barnen och sen ger jag dem frukost och hjälper dem att klä på sig och bli redo för skolan. Lite innan nio lämnar vi huset, vanligtvis går mamman och lämnar barnen i skolan och jag går ut med hunden. Mellan 9-16.30 ungefär så är jag ledig. Klockan 17.00 hämtar jag barnen (antingen själv eller med mamman) och sedan går vi hem och då leker vi en stund och sedan badar jag barnen och sen är det middag och sen är det läggdags för barnen vid nio. Två kvällar i veckan är jag själv med barnen då mamman jobbar kväll, annars spenderar jag mycket tid med mamman och barnen då jag hjälper henne eftersom pappan jobbar i Madrid de flesta dagarna i veckan.

Vad gör du på din lediga tid?

På min lediga tid umgås jag med mina vänner här, går på stan, tränar (har köpt ett gymkort här) och tar det lugnt. En helg har jag varit med familjen i deras strandlägenhet, där var väldigt fint så det blir garanterat fler gånger där när det närmar sig sommar igen! Annars har det inte blivit så mycket resor på min lediga tid men vi ska i alla fall till Madrid och fira nyår.

Vad har varit roligast/ respektive svårast med att vara au pair?

Det roligaste har absolut varit att lära känna nya människor och en ny stad. Har verkligen fått jättebra vänner av de tjejerna som är här. Att känna sig hemma i en ny stad med helt nya människor, det är häftigt!
Det svåraste har varit att komma hit ensam, att bo i en främmande stad med människor man inte känner, innan man lärde känna familjen och barnen så var det rätt jobbigt, vilket jag inte var beredd på så det kom lite som en chock i början. Så mitt tips till blivande au pairer är att ställa in sig på att det kommer att vara jobbigt också, och det kommer ta tid att anpassa sig till ett nytt tempo och att ha helt nya människor omkring sig hela tiden.

Skulle du rekommendera andra att bli au pair med Anixi?

Jag skulle absolut rekommendera andra att bli au pair med Anixi. Jag har känt mig väldigt trygg genom hela processen att hitta en familj och nu när jag också är här så de är en skön trygghet att ha i ryggen. Det känns också skönt att veta att man har någon att skriva till om jag skulle ha något problem eller fundering och att det alltid tas på allvar.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!