Anixi Au Pair

 

KICKI I SAN FRANCISCO

”Jag har gått med i ett lokalt volleyboll-lag, sedan gör jag mycket utflykter och en massa shopping har det blivit.”

Kicki-au-pair-i-USA Varför ville du bli au pair?

Sedan jag var liten har jag alltid drömt om att åka till USA och genom att bli au pair blev den drömmen verklighet. För jag ville inte bara åka dit på semester utan jag ville lära känna landet och bo där på riktigt.

Berätta om dina nya vänner:

Jag har fått nya vänner från jordens alla hörn. De flesta är au pairer som jag har träffat på au pair mötena. Vi gör en massa saker ihop! Det är så roligt att lära känna människor från en massa olika länder och man lär sig mycket om olika platser runt om i världen genom det. Det som man trodde att man visste kan visa sig att det inte alls stämmer så man får hela tiden nya bilder och intryck!

Vad gör du på din fritid?

Jag har gått med i ett lokalt volleyboll-lag, sedan gör jag mycket utflykter och en massa shopping har det blivit. För det är verkligen billigt att shoppa här! Sedan är jag ute med mina nya kompisar. Det som är roligt är att jag varje dag upptäcker något nytt! San Francisco är en stor stad och den blir aldrig långtråkig. Det finns alltid något nytt att se och göra.

Vad pluggar du?

Just nu läser jag ”Screenwriting: The Art of Visual Storytelling” som är på 2 credits (30h). Den kursen slutar om någon vecka och då ska jag läsa något annat. Jag kommer definitivt utnyttja min tid i USA till att läsa så många kurser som möjligt.

Berätta om jobbet som au pair:

Det är verkligen roligt att jobba som au pair. Jag har hand om en flicka och vi leker, går promenader, jag tar henne till och från skolan. Vi spenderar mycket tid ihop.

Hur är en vanlig dag hos dig?

Jag går upp kl 6.30, väcker mitt värdbarn och gör henne klar för skolan. Sedan är jag ledig till 13.30 då hon kommer hem från skolan. På eftermiddagen läser vi böcker, leker, lagar mat och om det är bra väder går vi till parken. Senare kommer föräldrarna hem och på kvällen har jag fritt. Då brukar jag träffa kompisar, gå till universitetet med mera.

Berätta om din värdfamilj:

Min värdfamilj är toppen! Vi gör en massa saker ihop. Det känns som de är min familj nu och jag är så glad att jag fick lära känna dem.

Hur är det att bo i San Francisco?

Staden är full utav kullar och backar så om man inte kör bil eller åker MMM är det många uppförsbackar att bestiga. 🙂 Generellt är det en väldigt intressant stad och det finns mycket olika saker att se och göra. När jag går runt i staden hittar jag något i varje hörn som påminner mig om en Amerikansk film. 🙂

Vad har varit mest svårt hittills?

Den första månaden var värst. Du är i ett nytt land, i en ny familj och det är mycket att ta in. Mitt värdbarn var också van vid sin förra au pair så det var lite svårt i början men man kommer över det och nu är vi som två systrar.

Vad har varit bäst med att vara au pair?

Alla utflykter, alla nya vänner som jag har fått, alla nya, spännande saker som jag har fått uppleva och mitt värdbarn! I stort har det varit en fantastisk upplevelse och jag bor i en stad där man aldrig blir uttråkad. Allt du behöver är en positiv attityd och ett par gympadojor!

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Kontakta oss

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!