ARTEMIS I LONDON

”London har 8,2 miljoner invånare, så ni kan föreställa er hur många olika slags människor som bor där.”

London

Vad är det bästa med England?

Storbritannien är ett stort och viktigt land i Europa. Den största staden i Storbritannien är London med 8,2 miljoner invånare, så ni kan föreställa er hur många olika slags människor som bor där. Det finns också många olika ställen. Dyra och exklusiva och lite mer vanliga ställen. Under dagen finns det massor av olika aktiviteter och jag skulle föreslå att du använder din tid till att se så mycket som möjligt. London är en fantastisk, underbar stad men det finns också massor av andra städer och byar som är sevärda, t.ex. Bath, Oxford, Edinburgh, Newcastle och Brighton. Träffa nya människor och planera resor med dem. Du kommer inte att ångra dig!

Berätta om dina studier:

Vanligtvis finns det flera språkskolor i varje område. Välj den du gillar mest eller den som ligger närmast. De har kurser i nivåerna nybörjare till proffs (t.ex. ESOL Cambridge examen). Timmarna är olika från skola till skola du måste fråga på egen hand och välja den som passar. Glöm inte heller att fråga om priset. Ibland kan familjen erbjuda sig att betala skolan men det beror på familjen. Vissa gör det andra inte. Innan du börjar ha riktiga lektioner får du göra ett test så att de kan placera dig i rätt grupp.

Råd till den som funderar på att bli au pair:

Mitt råd till en framtida au pair är att kolla upp var familjen bor. Om familjen bor nära en buss-, tunnelbane- eller tågstation är det ett stort plus. Det finns familjer som bor långt ifrån någon form av transport. Då kan det vara svårt att komma bort under dagen om du är ensam hemma. Jag tycker också att det är lättare att vara i en familj med barn från 3 år till 10. Det är de bästa åldrarna, du kommer nära dem och de kommer att vara dina vänner. Tonåringar kan vara lite svårare. Det kan låta lite läskigt att åka till en familj med en ensamstående förälder men det är precis samma sak som en familj med två föräldrar och i vilket fall som helst så jobbar de på dagen iallafall.

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!