ALEXANDRA I SPANIEN

Eftersom jag hade läst spanska i skolan tänkte jag därför att det kunde vara en bra idé att åka till Spanien och bygga vidare på det! 

anixi-au-pair-alexandra-spanienVad fick dig att besluta att bli au pair?

Efter att jag hade tagit studenten visste jag inte exakt vad jag ville göra efteråt, jag var säker på att jag inte ville börja plugga direkt igen i alla fall. Jag jobbade lite på hösten och började tänka på vad jag ville göra på våren. Eftersom jag inte hade hur mycket pengar som helst fick jag idéen om att jag kunde åka som au-pair. En hel del i min ålder hade åkt som au-pair till England men det var jag inte sugen på. Eftersom jag hade läst spanska i skolan tänkte jag därför att det kunde vara en bra idé att åka till Spanien och bygga vidare på det!

 

Kan du berätta lite om din värdfamilj och hur er relation ser ut?

Min värdfamilj består av en mamma och en pappa och tre barn. Barnen är 10,13 och 15 år, ganska stora barn alltså, vilket är perfekt för mig. Sedan dag ett har jag känt mig som en del av familjen och de bryr sig verkligen om mig! Även med släkten känner jag mig väldigt välkommen. Hela deras släkt bor i samma ort så vi umgås ganska mycket med dem. Jag har verkligen fått en andra familj här nere!

Vad gör du på din lediga tid?

Jag har ganska mycket ledig tid eftersom min familj inte behöver en au-pair egentligen. Jag behöver inte hämta och lämna barnen på skolan, inte laga mat och inte ”passa” barnen eftersom de är så stora. Mitt huvudsakliga jobb är att ha lektion med de två äldsta barnen, med 15-åringen på måndagar och onsdagar och 13-åringen på tisdagar och torsdagar. Lektionerna är dessutom bara en timme. Jag hjälper såklart de med läxor också och går även med 10-åringen till hennes dans. Jag ska även bara vara där och prata engelska med dem så att de har det i vardagen. Så eftersom jag har ganska mycket fritid så brukar jag åka till stranden när det är fint väder, träffa kompisar, hänga i parken, ta promenader, läsa och titta på serier. 

 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli au pair genom Anixi?

Jag skulle rekommendera att välja den familj som känns bäst. Jag bor en bit utanför Valencia och ibland kan det vara jobbigt att pendla, men jag skulle aldrig välja bort dem för att få bo mer centralt. Så tänk efter om du prioriterar att bo centralt eller om det inte spelar så stor roll bara du har en bra familj. Jag tycker att Anixi har varit superbra att åka med, om jag har haft några frågor har jag fått svar direkt och Natalie är superhjälpsam! 

SÅ HÄR BLIR DU AU PAIR

Gör en ansökan

Välj din värdfamilj

Nästan där!